Published On: joi, Oct 4th, 2012

Angajatii CET Braila protesteaza In strada

Share This
Tags

* Pentru ca nu si-au mai primit salariile de 3 luni, angajatii au iesit in strada *

Joi dimineta, aproximativ 100 din cei aproape 400 de angajati ai CET Braila au iesit sa protesteze In fata unitatii, cerand demisia conducerii CET, din cauza ca nu si-au mai primit de trei luni salariile si bonurile de masa, iar unitatea a ramas fara gaz si energie electrica, din cauza datoriilor.

Angajatii scandau sa li se dea banii si sa vina Primarul. Conform spuselor acestora Primaria este 100 % responsabila de situatia la care s-a ajuns.

La randul sau, Aurel Simionescu a declarat “Eu am spus si le-am cerul de vreo 7-8 luni de zile, celor de la CET sa se preocupe de mai multe lucruri. {n primul rand de functionarea CET-ului, apoi de incasarea sumelor pe care trebuie sa le aibe, sume care au venit si de la nivel national, de la nivel local si de la populatie. Acum doua zile ni s-a cerut de la Bucuresti situatia platilor care au fost facute. La nivel national si local, sumele au fost platite integral. Deci angajamentele pe care noi le-am avut si care au insemnat peste jumatate din costul gigacaloriei au fost platite integral iar de la populatie au fost platite in proportie de 50%. Din calculele pe care le au ei se arata datorii curente de circa 60 miliade de lei. Nu exista alte surse de finantare in legatura cu activitatea CET-ului. Nu se poate plati altceva decat ceea ce se produce. De 3 luni productia a fost doar pe apa calda, dar si aceea s-a oprit. Sunt oameni care nu au mai platit nimic din 2011. Am reluat activitatile cu politia locala, cu cei de la CET, pentru a face presiuni asupra locatarilor, pentru strangerea sumelor respective. Greva foamei nu rezolva nimic. Trebuie sa ne mobilizam sa strangem banii”, a mentionat primarul Brailei.

Sase dintre angajati au anuntat ca au intrat In greva foamei. “Administratia publica este actionarul majoritar. Tot ei sunt obligati sa ne dea salariile, sa ne plateasca CAS-ul, somajul ca sa putem pleca. Primarului ii lipseste o informatie. Noi nu suntem recuperatori, noi nu suntem cei care factureaza. Nu ne spune nimeni nimic din ce se vorbeste in delegatiile de la Bucuresti. Nici macar procesul verbal la consiliul de administratie pe care prin lege sunt obligati sa il dea in 48 de ore nu il dau. Salariatii CET mai au de primit vreo 60 si ceva de miliarde pe hotarari judecatoresti iar domnul primar spune ca nu este treaba lui. Zilele astea vom sta numai aici pana se va rezolva” au declarat angajatii aflati in greva foamei.

Societatea are si ea procese pe rol. SC.CET. SA este actionat in instanta ca nu isi plateste facturile la intretinere.

Situatia este disperata. “Nu ne-am primit salariile de 3 luni. Avem datorii la banci, avem copii acasa, murim de foame”, a declarat unul dintre protestatarii din strada.

Angajatii CET Braila au declansat protestele Inca din urma cu cateva saptamani,

In Braila mai sunt racordate la CET 6.000 de apartamente, iar pe parcursul verii locatarii acestora au avut apa calda doar doua saptamani. In conditiile In care din cele 200 de asociatii de locatari, 140 au datorii mari, niciuna dintre cele 11 centrale de cvartal din municipiu nu mai functioneaza In prezent.

Comentarii

comentariu

About the Author

-