Published On: mie, Oct 24th, 2012

Amenintarea sau lovirea medicilor si a personalului medical va fi pedepsita cu inchisoarea

Share This
Tags

* Camera deputatilor a adoptat marti o lege care prevede incriminarea faptelor de amenintare, lovire sau alte violente, vatamare corporala si vatamare corporala grava savârsite împotriva medicilor, asistentilor medicali si soferilor de ambulanta *

Proiectul privind moficarea legii reformei în domeniul sanatatii incrimineaza faptele de amenintare, lovire, sau alte violente, vatamare corporala si vatamare corporala grava savârsite împotriva personalului sanitar aflat în exercitiul functiunii prin stabilirea unor pedepse similare celor prevazute de Codul penal pentru infractiunea de ultraj.

“Amenintarea savârsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa contra unui medic, asistent medical, sofer de autosanitara, ambulantier sau orice alt fel de personal din sistemul sanitar aflat în exercitiul functiunii, ori pentru fapte îndeplinite în exercitiul functiunii, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda”, se arata în proiect.

“Noi am facut astfel de propuneri inca de aproximativ doi ani, deoarece au fost cazuri concrete cand personalul de pe ambulanta a fost agresat. Se faceau plangeri si urma ca organele competente sa gaseasca o solutie. Aceasta lege este binevenita si speram sa fie mai bine”, a declarat managerul SAJ Braila, Silviu Radu.

Unul dintre cele mai recente cazuri de violenta grava inregistrata la Braila, in randul personalului medical a fost in urma cu 8 luni, cand doctorul Rizea a fost lovit. Atunci a fost depusa o plangere, iar ancheta este in desfasurare si acum.

Lovirea sau orice acte de violenta savârsite împotriva personalului sanitar aflate în exercitiul functiunii se pedepseste cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, vatamarea corporala se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 6 ani, iar vatamarea corporala grava se pedepseste cu închisoarea de la 3 ani la 12 ani, potrivit proiectului de lege care a fost adoptat deja de Senat.

Proiectul a fost intiiat de Guvernul Boc, iar Camera Deputatilor este for decizional.

Comentarii

comentariu

About the Author

-