Published On: lun, Oct 29th, 2012

Alerta prin sms

Share This
Tags

* Romanii care calatoresc in strainatate vor fi avertizati despre riscurile la care se expun *

Cetatenii români care calatoresc în strainatate în tari cu riscuri pentru securitatea sau siguranta lor fizica ar putea fi alertati prin SMS privind riscurile la care se expun, cu ajutorul unui serviciu lansat, luni, la MAE, în prezenta premierului Victor Ponta.

Serviciul a fost realizat prin cooperarea MAE cu firmele de telefonie mobila Cosmote, Orange, RCS&RDS si Vodafone. Cetatenii români care calatoresc într-o astfel de zona si detin un telefon mobil cu roaming la una dintre cele patru companii vor primi de la intrarea pe teritoriul tarii respective, pe lânga obtinuitul mesaj de bun-venit în limba materna si un SMS privind situatia de risc si informatii privind datele de contact ale celei mai apropiate misiuni diplomatice a României si ale MAE.

Îmi plac aceste proiecte, când sectorul privat lucreaza împreuna cu cel de stat. “Sper ca românii sa beneficieze cât mai repede de acest serviciu. Vreau doar sa felicit MAE si cei patru mari operatori pentru un program care poate parea ca nu va fi folosit de foarte multi oameni, dar cei care vor ajunge în aceste tari, îl vor aprecia foarte mult”, a afirmat premierul.

La eveniment au participat si reprezentanti ai companiilor mentionate si ai Autoritatii de Reglementare în domeniul telefoniei mobile, ministrul de Externe, Titus Corlatean, ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, si presedintele CNA, Rasvan Popescu.

Ministrul Corlatean a precizat ca serviciul va functiona în tari cu risc de conflict armat din Orientul Mijlociu, cum ar fi Siria, dar si în tari cu fenomene meteorologice si naturale periculoase, cum a fost Islanda în timpul eruptiei vulcanului din urma cu câtiva ani.

El a precizat ca serviciul respecta legea privind protectia datelor cu caracter personal, explicând ca MAE nu va accesa baza de date cu caracter personal si ca operatorii de telefonie mobila vor transmite mesajele de avertizare.

Potrivit lui Corlatean, costurile serviciului sunt foarte reduse, datorita parteneriatului cu operatorii de telefonie mobila, iar abonamentul lunar pe care îl va plati MAE nu va depasi câteva sute de euro pe luna.

MAE a mai încheiat în urma cu doua saptamâni si un protocol de colaborare cu CNA privind difuzarea în media de stat TV si radio a unor spoturi informative privind alertele de calatorie în tari si zone periculoase.

Comentarii

comentariu

About the Author

-