Published On: vin, Oct 19th, 2012

Alegeri pentru functii in consiliile scolare

Share This
Tags

* Scolile din Braila sunt in aceasta saptamana in plina campanie pentru alegerea presedintilor consiliilor scolare ale elevilor . Un exemplu il constutuie Scoala “Fanus Neagu” *

Momentul dedicat alegerilor se potriveste foarte bine cu tematica acestei saptamani care a fost denumita “Saptamana europeana a democratiei.

Scolile isi vor alege cate un presedinte al consiliului scolar si vicepresedinti.

Acest proiect initiat in anul 2010 la nivel national starneste un interes deosebit  in randul elevilor mobilizandu-i foarte bine conform declaratiilor directorul Scolii “Fanus Neagu”, Emilia Meirosu.

Prin acest proiect  desfasurat in cadrul saptamanii europene a democratiei locale se urmareste asumararea de catre elevi a rolurilor si responsabilitatilor in viata sociala, implicarea elevilor in actul decizional si familiarizarea cu conceptele democratice si educarea in spiritul respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale. “Momentul vine foarte frumos pentru ca aceasta saptamana este Saptamana Europeana a democratiei. Consideram ca ne integram si noi prin ceea ce reprezentam ca scoala in activitatea municipiului Braila in aceasta saptamana” a declarat Emilia Meirosu, director al Scolii Fanus Neagu.

In cadrul scolii gimnaziale “Fanus Neagu” au fos depuse 17 candidaturi dintre care 14 pentru functia de presedinte al Consiliului Elevilor si 3 pentru functia de secretar. Elevide la clasa a V-a pana la a VIII-a si-au prezentat intr-un cadru festiv in fata colegilor motivatia pe care o au sa devina presedinti sau secretari si proiectele pe care doresc sa le implemeteze pentru colegii lor incercand astfel sa ii convinga sa fie alesi. Carlan George, Dodan Bianca, Gun Melisa, Olteanu Monica, Virgolici Cristian, Baciu Andreea, Bertesteanu Teodor, Orlea Alexandra, Panturu Elena, Prioteasa Dan, Ifrim Bianca, Leu Stefania, Necula Andra, Raileanu Roxana, Dragnea Andreea, Samoila Rares si Raluca Tanase sunt cei 17 candidati care au fost ajutati si consiliati in tot acest demers de psihologul scolii, Florentina Plugaru. Candidatii au fost felicitati pentru impliacrea de care au dat dovada. La prezentarea candidatilor a participat si o fosta absolventa a scolii care a detinut functia de presedinte al consiliului scolar de elevi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-