Published On: vin, Oct 12th, 2012

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura vine in sprijunul agricultorilor

Share This
Tags

* Brailenii mai pot depune cereri la APIA pentru ajutorul imbunatatirii produselor agricole pana pe 15 octombrie *

 Pana pe 15 octombrie se pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific pentru imbunatatirea  calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica, la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Acest sprijin este acordat din Fondul European de Garantare Agricola.

Ajutorul se acorda pentru exploatatiilor din productia vegetala si animaliera care sunt inregistrate in perioada de trecere de la agricultura conventionala la agricultura ecologica. Pot beneficia de ajutorul specific, persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, Intreprinderile individuale sau familiale sau persoanele juridice care sunt Inregistrate In fiecare an pentru care solicita ajutorul specific, In sistemul de agricultura ecologica, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – MADR, prin directiile agricole de dezvoltare rurala judetene – DADR.

De acest ajutor pot beneficia si cei care detin un contract Incheiat cu un organism de inspectie si certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene, aprobat de catre MADR, detin un document justificativ, certificat de conformitate, master certificat, certificat de confirmare a conversiei, In care se mentioneaza statutul exploatatiei In conversie, anul 1, anul 2, anul 3, cultura, suprafata, numarul de animale, numarul de familii de albine, emis de organismul de inspectie si certificare cu care a Incheiat contractul, se mentin In sistemul de agricultura ecologica pe o perioada de 5 ani, in cazul beneficiarilor din productia vegetala, suprafata agricola In folosinta trebuie sa fie de cel putin 0,30 ha, ocupat cu culturi anuale, sau pasuni si fanete permanente.

Beneficiarii ajutorului specific pot depune o singura cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploatatie din productia vegetala, fie numai pentru una din speciile din productia animaliera sau numai pentru o exploatatie din apicultura.

In cazul In care beneficiarul exploateaza mai multe terenuri aflate pe raza mai multor judete, cererea va fi depusa la centrul judetean APIA pe raza caruia se afla suprafata mai mare, pentru exploatatiile din domeniul vegetal. Pentru exploatatiile din domeniul cresterii animalelor, beneficiarul va depune cererea la centrul judetean APIA pe raza caruia se afla Inregistrat sediul social pentru persoane juridice/PFA/II/IF, respectiv domiciliul pentru persoane fizice.

Romania beneficiaza, pentru anul 2012, de suma totala de 4.098.000 euro, cu aproximativ 20% mai mult decat suma disponibila pentru anul precedent.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-