Published On: mar, Oct 16th, 2012

A scazut numarul inmatricularilor in Romania

Share This
Tags

* Dacia a ramas in topul marcilor de autovehicule noi Inmatriculate in România *

Inmatricularile de autoturisme noi din România au scazut cu 31,1% în luna septembrie, la aproximativ 4.700 unitati, singurul stat UE cu un declin mai abrupt fiind Grecia, în timp ce piata europeana s-a contractat cu 11%, la 1,1 milioane înregistrari, cea mai severa contractie din ultimii doi ani.

Numarul total al înmatricularilor de autovehicule din Romania a coborât cu 28% în septembrie fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, la 6.476, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), care includ mopede si motociclete, microbuze si autobuze, dar si vehicule pentru transportul marfurilor.

Dacia s-a mentinut pe pozitia de lider de piata, cu 1.049 autoturisme noi înmatriculate în septembrie, în scadere cu 45,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Locul al doilea a fost ocupat de Volkswagen, cu 524 unitati, în coborâre cu 29,9%, urmat de o alta marca a grupului german, Skoda, cu 404 unitati, reprezentând un declin de 37,6%.

Marca Ford a reusit 391 livrari, în scadere cu numai 1,5%, în timp ce Renault a consemnat o contractie de 40,1%, la 355 unitati, potrivit DRPCIV.

Comentarii

comentariu

About the Author

-