Published On: mie, Oct 24th, 2012

150 de ani de existenta a Ministerului Apararii Nationale celebrati la Braila de Ziua Armatei Romaniei

Share This
Tags

* Pe 25 octombrie militarii garnizoanei braila participa alaturi de Braileni la ceremonia dedicata zilei armatei romane *

În acest an Ministerul Apararii Nationale sarbatoreste 150 de ani de existenta. În întâmpinarea acestui eveniment, militarii garnizoanei Braila au pregatit si desfasurat o serie de activitati care se vor finaliza joi, 25 octombrie, începând cu ora 10.00 la Cimitirul Eroilor Braila, unde va avea loc o Ceremonie militara si religioasa de depuneri de coroane de flori dedicata Zilei Armatei României.

La ora 19.00 la Monumentul sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu, va avea loc o Ceremonie de evocare a eroinei slt. Ecaterina Teodoroiu, urmat de retragere cu torte a militarilor pe Calea Calarasilor.

Comandantului garnizoanei Braila a invitat toti brailenii la aceste manifestari pentru a imparti bucuria acestei sarbatori.

Ziua Armatei României, sarbatorita la 25 octombrie, reprezinta un simbol cu valoare de referinta pentru constiinta poporului român, o zi care, dincolo de semnificatia ei strict istorica, aceea a eliberarii, în anul 1944, a ultimei brazde de pamânt românesc, glorific faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc, de la cei care au contribuit la formarea natiunii si a statului român, ori de la eroii stiuti si nestiui care au luptat în cele doua razboaie mondiale, pâna la camarazii nostri, cazuti la datorie în teatrele de operatii, dupa anul 1990.

Comentarii

comentariu

About the Author

-