Published On: mie, Oct 24th, 2012

“Teparul” Danut Mihai vrea sa se aleaga senator!

Share This
Tags

* Lui Danut Mihai nu-i pasa de banii pe care ii are de dat diferitelor firme din tara carora nu le-a onorat serviciile * El vrea cu orice pret sa ocupe postul de senator pentru colegiul 2 * Stiind prea bine de “antecedentele” pe care le are, este putin probabil ca omului de afaceri sa-i iasa pasenta *

Cunoscut a fi un “mare tepar”, renumitul om de afaceri brailean, Danut Mihai are “antecedente” in ceea ce priveste actiunile sale economice. PP-DD-istul Mihai, proaspat lansat in cursa alegerilor parlamentare, se lauda cu un vast “portofoliu” in domeniul afacerilor. El a tras mai multe tepe diferitelor firme din tara, suma datoriile pe care le are de onorat fiind de ordinul sutelor de milioane de lei.

Daca stam sa ne amintim de scandalurile provocate de neplata contractelor incheiate cu agentii economici, nu putem trece cu privirea la aprigile divergente, din 2004, iscate intre “teparul” Danut Mihai si societatea bucuresteana “R Dol”, al carui patron este Mihai Raicu.

* TUN DE SUTE DE MILIOANE DE LEI *

In luna mai a anului 2004, sotia patronului bucurestean nu a mai putut rezista nelegiuirile facute de afaceristul Danut Mihai sI a apelat la presa locala.

Astfel se face ca in primavara lui 2004 Danut Mihai era acuzat de incalcarea contractuala in urma intelegerii pe care o avea cu SC “R Dol” din Bucuresti.

Femeia declara la acel moment ca in cursul anului 2001 firma sotului sau a livrat o mare cantitate de grau lui Danut Mihai, avand o valoare de peste 1 miliard de lei vechi. “Mihai Danut, la inceput a platit  cate 20 – 30 mil lei, pana in momentul in care a primit tot graul. Dupa aceea, s-a terminat cu platile. Mi-a mai dat un cec fara acoperire si, cand l-am reclamat la politie, au zis ca nu este o chestiune penala si au dat neinceperea urmaririi penale. Am venit de mai multe ori cu masina in Braila si am alergat dupa el, dar nu am rezolvat nimic”, se plangea Viorica Niculescu, publicatiei brailene Obiectiv.

Desi femeia avea o serie de acte prin care i se dadea dreptate si firma la care era asociat afaceristul brailean era obligata sa efectueze contravaloarea cantitatii de grau pe care a primit-o, societatea bucuresteana nu a intrat in posesia banilor. Pe de alta parte, candidatul la Colegiul 2 Senat sustine ca din moment ce a parasit firma, el nu mai are nimic de dat nimanui, cea obligata sa plateasca fiind societatea care a preluat firma “Select”, adica SC “Food Industries” Braila.

* SCANDALURILE SE TIN LANT *

Tot in anul 2004 apare o alta bomba despre “teparul” brailean. Ministerul Finantelor sI cel al Justitiei lansau o veste proasta pentru Danut Mihai. Aceste se afla pe lista neagra a afaceristilor care figurau cu datorii exorbitante catre diferite societati comerciale.

La finele lunii aprilie 2004, Danut Mihai figura ca administrator la sase firme care au de platit sume foarte mari de bani pentru diferite prestari de servicii.

Aceste firme sunt: “Food Industries”, care figureaza cu o datorie de 7,466 miliarde lei  catre bugetul de stat; “Nautic Club”, “Creola Prod” – Filiala Braila, “Miniselect”, “Swedan Trade” si “Pronet Trading”. Totodata, Danut Mihai mai avea calitatea de asociat sI la societatile “Nautic Club” , “Modern Turism & Catering”, “Miniselect”, “Swedan Trade” si “Pronet Trading”, “Real Bread Prod”, “Rot Grup”, “Profas”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-