Published On: joi, Oct 11th, 2012

“Incalzirea un lux sau o necesitate”

Share This
Tags

 * Lobby Group Braila a organziat la sfarsitul lunii septembrie o audiere publica pe tema incalzirii *

 Una dintre temele dezbatute la audiere a fost ceea ce ar trebui sa faca autoritatile locale pentru a rezolva prolemele de incalzirea a locuintelor. S-a dezbatut daca acestea ar trebui sa utilizeze fonduri din bugetul local sau sa identifice un partener privat care sa investeasca din fonduri propii.

Un alt subiect de dezbatere a fost sistemul centralizat de incalzire. Participantii au discutat daca prefera un sistem performant centralizat de incalzire in comparatie cu centralele individuale.

Scopul evenimentului a fost formularea unor concluzii legate de subiectul “Incalzirea un lux sau o necesitate” expus de Comisia de initiere in cadrul motivatiei.  Alaturi de motivatie, in scop de facilitare a procesului de consultare publica, au fost puse la dispozitie si procedura de desfasurare a audierii publice si indrumarul de redactare a opiniei.

La audiere au participat 36 de persoane. Toti cei interesati in a-si expune punctul de vedere au formulat, in scris, o opinie sub forma unei depozitii. Au fost colectate 8 depozitii iar 5 dintre acestea au fost sustinute verbal in cadrul audierii publice. Membrii Comisiei de experti au analizat toate cele 8 depozitii scrise colectate. Opinia generala a fost aceea ca deconectarile de la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica au fost cauzate de calitatea slaba a serviciului  si de relatia ineficienta intre operator si abonati fiind semnalate facturarea netrasparenta, penalitati aplicate inconsecvent, lipsa contractelor individuale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-