Published On: vin, Sep 14th, 2012

Ziua pompierilor romani

Share This
Tags

* Pe 13 septembrie pompierii romani si-au serbat ziua. Cea mai veche mentiune despre pompierii braileni dateaza din 1835

Se implinesc 164 de ani de la lupta de pe Dealul Spirii unde ostasii companiei de pompieri sub comanda lui Paul Zaganescu au luptat impotriva trupelor otomane.

Sectia de pompieri a orasului Braila a fost infiintata in aprilie 1874. Un moment de seama in evolutia pompierilor braileni a fost infiintarea in 1937 a Companiei de pompieri Braila. Din 2004 per langa misiunilede stingere a incendiilor sau adaugat si cele de acordare de prim ajutor in cazul accidentelor de circulatie prin servicii de reanimare, descarcerare, servicii de salvare a persoanelor  sI limitarea pagubelor produse de inundatii sialte calamitati, decontaminari, accidente chimice, nucleare.

{n primele 8 luni ale acestui an numarul interventiilor a crescut fata de anul precedent. Serviciile profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta au fost alertate de 3366 fata de 2011 cand au existat 2129 de alerte. Au intervenit la lichidarea sI stingerea a 173 de incendii cu 16 mai multe decat anul trecut. Dintre acestea 86 au fost in mediul urban si 87 in mediul rural. S-a intervenit pentru stingerea a 176 de incendii de vegetatie uscata si deseuri menajere.

Echipajele SMURD au intervenit  in 2699 cazuri fata de1662 in anul 2011. fiind inregistrate in medie 12 cazuri pe zi. Timpul mediu de raspuns al echipajelor a fost de 11 minute iar timpulmediu de interventie 41 de minute. Au fost desfasurate si 35 de operatiuni de asanare a teritoriului de munitie ramasa neexplodata si 3 lucrari de distrugere a munitiei.  Actiunile inspectoratului in cazurile de fenomene meteo periculoase au constat in distribuirea alimentelor disponibilizate de catre Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Sociale, demersuri la unitatile de aviatie din Tulcea si Iasi pentru preluarea a 12 pacienti din localitati izolate si misiuni de dezapezire a 69 de locuinte. Ofiterului Ion Cristian i-afost acordat meritul militar clasa a III-a pentru implicarea de care a dat dovada la actiunile de dezapezire.

Pe langa activitatile de interventie s-au organizat si concursuri de innot pentru personalul dela scafandri. Inspectoratul pentru situatii de urgenta a achizitionat in acest an si utilaje noi care vor fi puse in interventie in scurt timp. Pe15 septembrie va avea loc sI slujba de pomenire a Sfantului Iosif cel Nou de la Partos care este considerat ocrotitorul pompierilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-