Published On: mie, Sep 26th, 2012

Zboara puile, zboara! Scumpiri la carnea de pasare

Share This
Tags

* Carnea de pasare din magazine s-ar putea scumpi cu 15% pâna la sfârsitul anului *

Din cauza majorarii pretului la furaje, carnea de pasare s-ar putea scumpi pâna la sfârsitul anului cu 5% la poarta fermei, procent care se regaseste în general triplat pe rafturile magazinelor, a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din România (UCPR), Ilie Van.

“Preturile la furaje au crescut cu 30-35% începând cu luna august, din cauza secetei si a productiei mai mici din aceasta toamna”, a spus Van.

El a adaugat ca scumpirea carnii de pasare va fi influentata si de majorarile de pret la combustibili si energie. Preturile la carnea de pasare vor creste cam cu 5% la poarta fermierilor, pâna la sfârsitul anului, dar asta nu reflecta scumpirea din magazine. În general, o crestere de pret la poarta fermei se regaseste de trei ori mai mare pe rafturile magazinelor si estimeaza o majorare de pret la carnea de pasare de aproximativ 15% în magazine.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, carnea de pasare s-a scumpit cu 2% în primele opt luni ale acestui an. Piata carnii de pasare este estimata la aproximativ un miliard de euro si a stagnat în ultimii ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-