Published On: lun, Sep 3rd, 2012

Zarzavaturi pe bani multi

Share This
Tags

* Legumele de toamna sunt mult mai scumpe

Anul acesta pretul legumelor de toamna a crescut foarte mult fata de anii anteriori. Comerciantii dau vina pe seceta si pe cheltuielile mari pe care le-au suportat din cauza lipsei apei. “Din cauza ca nu a plouat, recolta de anul asta nu a fost buna. Am bagat o gramada de bani in rasadurile de rosii, in seminte si mai ales la irigat. Am marit pretul ca sa ne scoatem si noi cheltuiala”, a declara unul dintre pietari.

Nemultumiti de legume si zarzavaturi dar mai ales de preturile foarte mari sunt cumparatorii care nu isi mai permit sa faca aceeasi achizitie ca si anii trecuti. “Anul trecut am luat rosii pentru zarzavat cu 60 de bani dar acum sunt  2 sau 3 lei. O sa fac mai putin zarzavat si bulion ce sa facem? Sunt scumpe. Prea scumpe!”, a declarat Marrian G.

Pe piata preturile cresc de la o zi la alta si chiar de la o ora la alta, si oschileaza intre 2  si 5 lei pentru un kilogram de rosii, 3 sau 4 lei pentru un kilogram de ardei iar vinetele ajung la 5 lei pentru un kilogram.

In felul asta brailenii prefera sa cumpere din magazine zarzavaturi gata facute, decat sa scoata atatia bani din buzunar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-