Published On: mar, Sep 18th, 2012

Zacusca scumpa toamna are

Share This
Tags

*Chiar daca pretul a crescut cu 0,5 bani in ultima saptamana, brailencele cumapra vinete pentru nelipsita zacusca din camara

Pietarii braileni au ridicat pretul cu 0,5 bani in ultima saptamana, astfel ca un kilogram de vinete costa 2,5 lei. Cine nu si-a facut inca nelipsita “zacusca” mai are timp, insa la un cost mai mare. Desi cateva tarabe aveau vinete la piata, cumparatorii vinetelor nu conteneau sa apara. Pe langa ingredientul principal la reteta de zacusca, mai trebuie cumparate ardei, rosii si ceapa. Prepararea acesteia difera de la gospodina la gospodina insa cea mai cunoscuta reteta este urmatoarea: 10 vinete mari si 15 ardei kapia se coc si se toaca bucatele, se caleste in 500 ml de ulei un kilogram de ceapa, se aduga patru kilograme de rosii date pe razatoare, apoi vinetele si ardei, se sareaza si se condimenteaza. Se lasa sa scada in cuptor circa doua ore la foc mic, apoi se pune in borcane si se sterilizeaza. Acestea se pastreaza la loc racoros in camara.

Comentarii

comentariu

About the Author

-