Published On: joi, Sep 6th, 2012

Ultimile pregatiri pentru exercitiul militar MAPN

Share This
Tags

*SE FAC AMENAJARI PE PLATOUL PRIMARIEI SI EXERCITII DE SIMULARE PE FLUVIUL DUNAREA

Activitatile sunt in toi, se scot stalpii pentru steaguri din fata Palatului Telefoanelor pentru a se monta pe platoul Primariei cu ocazia evenimentului militar ce va avea loc in perioada 17-21 septembrie.

Exercitiului multinational “Blonde Avalanche ROU 2012″ este gazduit anul acesta, de catre tara noastra. Aflat la a X-a editie, acest exercitiu este o materializare a unei initiative regionale pentru formarea unui batalion multinational de geniu, în scopul participarii la operatiuni multinationale de mentinere a pacii si umanitare, dar si pentru limitarea si inlaturarea efectelor unor calamitati din zona bazinului raului Tisa.

Semnatarele acestei initiative regionale sunt cele patru state pe a caror teritorii se afla bazinul Tisei: Ungaria, Romania, Slovacia si Ucraina. La începutul acestui an, la Budapesta, a avut loc ceremonia de predare-primire a presedintiei Grupului Director “Tisa”, prin care Romania a preluat, de la Ungaria, exercitarea pentru o perioada de un an a conducerii acestei initiative de cooperare militara regionala. Romania va participa cu efective pentru executarea exercitiului de tip LIVEX si totodata, celelalte natiuni vor participa cu structuri în cadrul exercitiului de CAX de simulare. Obiectivele operationale urmarite: interventia de urgenta pentru salvarea vietilor omenesti si salvarea bunurilor materiale în zonele calamitate, acordarea de asistenta persoanelor sinistrate, lichidarea urmarilor inundatiilor, cataclismelor naturale si catastrofelor ecologice. Comandantul Brigazii 10 Geniu Braila, col. dr. prof. univ. Mircea Vladu ne-a precizat faptul ca echipele de geniu ce vor participa la acest exercitiu de simulare fac antrenamente intense pe bratul Arapu al Dunarii la poligonul de instructie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-