Published On: mar, Sep 11th, 2012

Sute de copii braileni traiesc fara ambii parinti

Share This
Tags

*Peste 300 de copii din judetul Braila au parintii plecati la munca inafara tarii

Numarul copiilor ai caror parinti pleaca in strainatate creste de la an la an. Sute de copii braileni traiesc fara ambii parinti.

La sfarsitul trimestrului I din 2012, in evidentele Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila figurau aproximativ 300 de copii cu parinti plecati in strainatate. Un numar de 160 de copii sunt in grija rudelor pana la gradul al IV-lea fara masura de protectie. Alti 148 beneficiaza de plasament la asistenti maternali sau in cadrul serviciilor de tip rezidential.

Potrivit ordinului 219/2006 al ANPDC parintii au obligatia de a notifica Serviciul Public de Asistenta Sociala (SPAS) cu 40 de zile inainte de momentul in care vor sa plece in strainatate si persoana in grija caruia doresc sa lase copiii. Persoanele in grija caruia sunt lasati copiii trebuie sa fie rude pana la gradul al IV-lea si sa fie cu cel putin 18 ani mai mare decat acesta si sa nu aiba in ingrijire mai mult de 3 copii cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani inafara celui care ii este incredintat. Copiii ai caror parinti sunt plecati in afara tarii sunt monitorizati periodic. Pana acum, in urma controalelor efectuate nu au fost descoperite cazuri de abandon scolar sau delicventa juvenila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-