Published On: mar, Sep 18th, 2012

Sprijin pentru reabilitarea termica

Share This
Tags

* Primaria va ajuta proprietarii si asociatiile de proprietari pentru reabilitarea termica, cu 30% din cheltuieli *

Daniel Mitrofan, consilier local municipal a initiat “Proiectul pentru sprijinirea asociatiilor de proprietari  pentru reabilitarea termica”.  Finantarea proiectului se face din bugetul local a coantumului de 30% din valoarea prevazuta in devizul general, in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului.

Cand a initiat proiectul Daniel Mitrofan s-a gandit in special la locatarii din cartierul Vidin. “Mi-a venit aceasta idee, gandindu-ma la locatarii din Vidin care urmeaza sa fie debransati de la sistemul de caldura si vreau sa rezolv macar partial aceasta problema. Din pacate proiectul merge ca melcul din cauza ca Guvernul nu are suficiente fonduri, dar sper ca pana la sfarsitu anului sa se aloce si fondurile”, a declarat Daniel Mitrofan.

Acest sprijin se acorda si proprietarilor de locuinte individuale iar criteriul de selectie este ordinea solicitarilor venite din partea proprietarilor in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale.

Acordarea de sprijin asociatilor de proprietari si proprietarilor de locuinte individuale se face pe baza unei cereri formulate de fiecare asociatie sau de fiecare proprietar in parte. De asemenea trebuie depusa autorizatia de construire pentru executarea lucrarilor de interventie emisa in conditiile legii, certificatul de performanta energetica sau dupa caz raportul de audit energetic in care sunt precizate masurile de interventie pentru reabilitarea termica.

Adunarea generala a asociatiei trebuie sa depuna o hotarare prin care se angajeaza realizarea ,masurilor de interventie recomandate de catre auditorul energetic dar si devizul general si contractul de executie lucrari intocmit in conditiile legii.

Pentru acest proiect s-a stabilit un buget de 400.000 de lei, bani pentru izolarea peretilor exteriori, centrale termice sau izolarea acoperisului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-