Published On: mie, Sep 19th, 2012

Sfatul medicului

Share This
Tags

Din punct de vedere medical, inceputul anului scolar reprezinta adesea si un debut de epidemii, mai ales de cauza respiratorie. Medicii de familie se confrunta in cazul copiilor, cu multe episoade de infectii respiratorii superioare si inferioare, precum si cu frecvente episoade de bronsiolita.

“Mai ales in ceea ce priveste gradinitele, recomandarea de baza este ca fiecare copil sa aiba efectuate analizele obligatorii de intrare in colectivitate. Acestea sunt exudatul faringian, cel nazal si examenul coproparazitologic si optional- antigenul giardia din materii fecale. Din pacate, nu toate gradinitele solicita aceste analize la inceputul anului scolar. Revine in atributiile noastre, ale medicilor de familie, ca la eliberarea avizului epidemiologic , pe langa consultul medical, a verificam si rezultatele analizelor mai sus mentionate. Este o profilaxie primara a epidemiilor de colectivitate, cu efecte benefice in primul rand pentru copii”, a declarat dr. Monica Lapusneanu, medic primar medicina de familie.

Imunitatea celor mici se castiga in timp, printr-o alimentatie sanatoasa bogata in fructe, legume si nu in ultimul rand prin practicarea sportului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-