Published On: Soare, Sep 9th, 2012

Scad tarifele la telefonia mobila

Share This
Tags

* TARIFELE MAXIME DE INTERCONECTARE PERCEPUTE DE OPERATORII RETELELOR MOBILE DE TELEFONIE AU SCAZUT CU 24%, AJUNGAND LA 3.07 EUROCENTI

Aceasta este a doua etapa de reducere a tarifelor de interconectare din acest an. In martie tarifele au fost reduse cu valori intre 19% si 30%. Reglementarile s-au aplicat companiilor Cosmote, Orange, Romtelecom, RCS&RDS, Vodafone si toti furnizorii activi de serviicii de telefonie mobila.

Tarifele de terminare apel sau interonectare reprezinta sumele platite intre operatori pentru convorbirile pe care un client le face in afara retelei la care este conectat. Pretul se regaseste in tariful care este peceput la initierea apelului.

Necesitatea unei reglementari a acestor tarife a fost evidentiata in 2011 cand s-a facut o analiza de piata. Aceasta a aratat ca furnizorii activi din Romania detin putere semnificativa in privinta terminarii apelurilor de voce la punte mobile in propiile retele. Autoritatea Nationala de Administrare si Reglementari in comunicatii a impus furnizorilor sa respecte anumite plafoane maxime.

Tariful mediu de interconectare a scazut cu peste 70% din anul 2003.

Numarul cartelelor preplatite a scazut in 2011 cu 6% ajungand la 14,05 milioane. Numarul abonamentelor pe persoane fizice a scazut si el cu 3%. Abonamentele juridice insa au crescut cu 5% in comparatie cu 2010.

Comentarii

comentariu

About the Author

-