Published On: Soare, Sep 23rd, 2012

Sanitas in razboi cu Spitalul Judetean Braila

Share This
Tags

*Aproximativ 1900 de angajati sufera din cauza conflictului de munca deschis de Sanitas Spitalului Judetean de Urgenta

Ca urmare a faptului ca partile implicate in conflict nu au ajuns nici in acest moment la o intelegere privind incheierea unui contract colectiv de munca, cei aproximativ 1900 de angajati ai Spitalului Judetean Braila au de suferit fara a avea vreo vina. Sindicatul Judetean Sanitas Braila acuza conducerea spitalului ca nu a aderat la Contractului Colectiv de Munca (CCM) pe grup de unitati si nici nu a luat initiativa declansarii negocierilor in termenii stabiliti de Legea 62/2011. “In luna mai, conducerea spitalului a redactat si semnat un CCM in care si-a inclus propriile obiectiuni, care nu au fost negociate si l-a trimis Sindicatului Judetean Sanitas pentru a fi semnat, declarand ca ei au semnat CCM”, este nemultumirea reprezentantilor Sanitas.

La randul sau conducerea spitalului acuza ca s-a lovit de refuzul sindicatului Sanitas de a reveni asupra unor clauze din CCM motivand ca membrii comitetului director nu au dreptul sa vina cu propuneri.

Sub medierea Ministrului delegat, Marian Liviu Pop, cele doua parti si-au expus parerile in cadrul }edintei de Dialog Social, din data de 21 septembrie. Discutiile au degenerat, fiecare dintre partile implicate considerand ca are dreptate. Sindicatul Sanitas Braila, reprezentat in sedinta de Marius Sepi, a acuzat managerul spitalului Rodica Sin de rea vointa in semnarea contractului. Reprezentantii Sanitas doresc ca: “Angajarile sa fie facute cu acordul Sindicatului, iar cei 1900 de angajati sa primeasca bonuri de masa conform Legii 142 in continuare”, a precizat Aurelia Chelariu, presedintele Sanitas. Forma finala a Contractului Colectiv de Munca a fost parcursa ultima data pe 27 februarie. Faptul ca, la ultima sedinta de negociere Sindicatul Sanitas a devenit reticent fara nici o explicatie logica in a lua in considerare propunerile managerului care nu afectau sub nici o forma drepturile salariatilor, desi se aflau inca in termenul de negociere de doua luni, denota reaua-credinta a acestuia de a finaliza Contractul Coletiv de Munca. La randul sau, Rodica Sin a precizat: ”Sa discut, nu sa negociez, nu pot sa cer parerea Sindicatului la angajari, un acord isi poate da. Exista obligativitatea asigurarii salariilor si a tichetelor de masa in limita bugetului”, a adaugat Sin.

Atat vicepresedintele Consiliului Judetean cat si managerul spitalului au explicat sindicatului ca prioritar este confortul si calitatea serviciilor de care beneficiaza pacientii. Florin Mija a adaugat ca personalul medical al spitalului primeste bonuri de masa fara ca acest fapt sa fie stipulat in CCM. Intrucat interventiile dese ale Aureliei Chelariu nu faceau obiectul unui dialog, ci semana mai degraba cu un monolog, in care presedintele Sanitas isi expunea propriile frustrari, acesteia i-a fost atrasa atentia atat de primarul Aurel Simionescu cat si de vicepresedintele CJ sa dialogheze decent.

Vicepresedintele Florin Mija a asigurat ca saptamana viitoare va avea loc o intalnire intre cei implicati, pentru a se ajunge la un acord.

Comentarii

comentariu

About the Author

-