Published On: mie, Sep 19th, 2012

S-a lansat “Coalitia pentru o noua preventie”

Share This
Tags

* Astazi, s-a initiat campania “Coalitia pentru o noua preventie”, care lupta pentru vaccinarea copiilor la standarde europene si actualizarea schemei nationale de imunizare *

Campania este o initiativa a fundatiei “Pretuieste viata” si este sustinuta de Societatea Romana de Pneumologie Pediatrica, Fundatia Spitalului de copii Brasov, Asociatia Romana pentru promovarea sanatatii, Societatea Nationala a medicilor de familie, Colegiul Medicilor si Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria.

Se doreste in principal includerea vaccinarii impotriva bolilor pneumococice. Acestea reprezinta cauza numarul 1 de mortalitate infantila in lume din categoria bolilor care pot fi prevenite conform Organizatiei Nationale a Sanatatii.

Unul din 5 copii cu varsta pana intr-un an care ajung la doctor au proleme sau boli potential pneumococice. Mai mult decat atat unul din 4 decese este produs de bolile respiratorii pneumococice.

Parintii sunt constienti de gravitatea bolilor pneumococice, unii declarand ca au auzit sau stiu detalii despre aceste boli iar altii sunt constienti ca duc la sechele grave.

Comentarii

comentariu

About the Author

-