Published On: mie, Sep 5th, 2012

S-a aprobat Bac-ul profesional

Share This
Tags

* Comisia de Educatie din senat a aprobat introducerea Bacalaureatului profesional *

Astazi comisia de educatie din Senat a aprobat introducerea in Legea Educatiei a unui amendament care prevede optiunea Bacalaureatului Profesional. Decizia a fost luata cu unanimitate voturilor celor cinci senatori prezenti la sedinta comisiei.
Potrivit acestei decizii Bacalaureatul profesional intra in vigoare din 2013.
Ministrul Educatiei a declarat in cadrul mai multor sedinte ca timp de doi ani Bacalaureatul a adus doar rezultate slabe, astfel, pentru cei care vor sa se angajeze s-a decis sa se gandeasca o formula prin care elevii sa termine liceul si sa mearga pe piata muncii.
Dupa cum spune Ministrul, bacalaureatul profesional are in comun cu bacalaureatul national probe de competenta. Cei care opteaza pentru aceasta varianta trebuie sa sustina un proiect, o proba practica si un examen scris la educatia antreprenoriala, care este comuna tuturor liceenilor.
Inspectorul Scolar General, Iulian Danielescu spune ca este foarte bine ca s-a aprobat deja aceasta decizie.
”Nu stiam ca deja s-a aprobat aceasta propunere, dar consideram binevenita aceasta decizie, pentru ca sunt si elevi care vor sa mearga pe aceasta ramura profesionala, dupa terminarea liceului profesional”, a declarat Iulian Danielescu.
Elevii care opteaza intr-o sesiune pentru bacalaureatul profesional iar apoi se razgandesc si vor sa urmeze invatamantul superior pot da o diferenta si pot continua carierea profesionala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-