Published On: lun, Sep 10th, 2012

Reorganizarea sistemului de sanatate

Share This
Tags

Este una dintre principalele schimbari care urmareste sa raspunda cerintelor populatiei, desfiintarea monopolului CNAS si autonomie in conducerea si in administrarea Fondului national de asigurari obligatorii de sanatate –independenta FNUASS prin scoaterea fondului de la bugetul consolidat.

Astfel, prin noul proiect, asiguratii vor avea controlul utilizarii fondurilor din sanatate, niciun cetatean nu va plati mai mult la fondul de asigurari -nu creste contributia, iar in noul concept, pachetul de asigurari urmeaza asiguratul. De asemenea, asiguratii vor putea incheia si asigurari facultative.

Asiguraile obligatorii de sanatate vor reprezenta sistemul principal de finantare a serviciilor de sanatate, insa vor exista asigurari obligatorii de sanatate care vor putea fi incheiate la o societate de asigurari sau la o societate mutuala de asigurari. Important este ca ramane la fel contributia la sistemul de sanatate. Ca si pana in prezent, pentru asigurarile obligatorii, asiguratii vor plati contributia la Fondul National de Asigurari Obligatorii de Sanatate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-