Published On: Soare, Sep 2nd, 2012

4 miliarde din bugetul local pentru reabilitarea termica a blocurilor

Share This
Tags

* Cu ajutorul Fondului National de Garantare a creditelor se pot obtine credite bancare cu garantie Guvernamentala in vederea reabilitarii termice a imobilelor

In cadrul Sedintei Ordinare a CLM Braila din data de 31 august a.c., s-a aprobat Proiectul de hotarare initiat de Consilierul Local Municipal Daniel Mitrofan cu privire la sprijinirea asociatiilor de proprietari in vederea reabilitarii termice a blocurilor de locuinte. Aceasta va fi posibila si cu ajutorul finantarii de la bugetul local a cuantumului de 30% din valoarea prevazuta in devizul general. Din declaratiile Primarului Aurel Simionescu circa 4 miliarde de la Directia de Finante vor fi alocati acestui proiect.

Lucrarile de interventie privind reabilitarea termica care pot fi finantate in conditiile Ordonantei de Urgenta nr.69/2010 prin credite bancare cu garantie guvernamentala se adreseaza asociatiilor de proprietari. Pentru ca asociatiile sa faca aceste demersuri catre Primaria Braila, toti locatarii sau 90 % dintre acestia trebuie sa fie de acord cu aceste lucrari. O conditie esentiala este aceea ca proprietarii de imobile sa nu aiba datorii la Asociatia de Proprietari pe ultimile doua luni. Asociatia face o cerere catre Primarie, acesta este discutata ulterior in Hotararea de Consiliu Local si se aproba cei 30% din valoarea devizului general.

Perioada de rambursare a creditelor bancare cu garantie guvernamentala si cu dobanda subventionata este de maximum cinci ani. Lucrarile se refera la reabilitarea termica a anvelopei cladirii si a instalatiilor aferente, repararea sau inlocuirea centralei termice de bloc sau de scara, precum si introducerea unor sisteme alternative pentru asigurarea energiei pentru apa calda de consum, iluminat sau incalzire.  Etapele ce trebuie urmarite pentru reabilitare sunt expertiza tehnica, certificarea energetica si auditul energetic, executarea lucrarilor de interventie, precum si receptia finala. Expertiza tehnica, certificatul de performanta energetica si auditul energetic ale cladirii existente, documentatia pentru autorizarea lucrarilor de interventie dupa caz, proiectul tehnic si detaliile de executie se realizeaza prin grjia beneficiarului si se finanteaza din sursele proprii ale acestuia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-