Published On: lun, Sep 24th, 2012

Putine cereri pentru ajutorul de minimis in Braila

Share This
Tags

* Directia pentru Agricultura Braila atrage atentia agricultorilor care doresc sa primeasca ajutorul de minimis sa nu astepte pana in ultimile zile pentru a depune cererile *

Schema ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor secetei din acest an a fost aprobata de Guvern la inceputul lunii septembrie. Sprijinul financiar de 100 de lei pe hectar se acorda persoanelor care cultiva de la 1 pana la 10 hectare.

Pana acum au fost inregistrate in Braila in jur de 4000 de cereri la Directia pentru Agricultura Braila “Dupa cum se prezinta lucrurile pana acum este cam slabut.” a declarat Mihai Sava, sef servicii compartiment inspectii al Directiei pentru Agricultura Braila. Se preconizeaza in jur de 15 mii de cereri de ajutor pentru judetul Braila. Reprezentantii Directiei pentru Agricultura Braila atrag atentia asupra aglomeratiei care se poate crea in ultimele zile “ Oamenii asteapta pana in ultimele zile sa vina si ne facem griji ca atunci nu vom putea faca fata tuturor solicitarilor”, a adaugat Mihai Sava.

Termenul limita de depunere a cererilor este 15 octombrie urmarindu-se ca la inceputul lunii noimebrie sa se inceapa distribuirea. Posibilitatea prelungirii termenului nu este luata in calcul in momentul de fata, in cazul in care vor fi prea multe solicitari in ultimile zile, acest lucru depinzand de Guvern.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale estimeaza ca la nivel national vor primi ajutor financiar aproximativ 600 mii de fermieri iar valoarea totala a ajutorului va fi de 42,8 milioane de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-