Published On: Soare, Sep 23rd, 2012

Proiectului European EUROPEek s-a desfasurat la Braila

Share This
Tags

*Grupul Scolar Constantin Brancusi a fost gazda proiectului European EUROPek

Sambata, 22 septembrie, in Sala de Sedinte a Directiei de Strategii si Proiecte Europene a Primariei Municipiului Braila a avut loc festivitatea de incheiere a celei de a doua intalniri din cadrul proiectului European EUROPEek. Grupul Scolar de Prelucrare a Lemnului “Constantin Brancusi” a  gazduit in perioada 19 – 21 septembrie 2012 a doua intalnire din cadrul proiectului European EUROPEek, “Privire asupra învatamantului tehnic la nivel European – Take a peek into VET promotion throughout Europe”.  Proiectul se desfasoara din august 2011 si se va finaliza in luna iulie 2013, la acesta aderand sase tari precum Turcia, Romania, Germania, Croatia, Polonia si Lituania. Tematica generala a proiectului o reprezinta atractivitatile desfasurate in cadrul  invatamantului tehnic si vocational, iar obiectivele intalnirilor sunt explorarea oportunitatilor oferite de un program de invatare continua, respect, toleranta, intelegere reciproca, comunicarea, sublinierea importantei educatiei non-formale, schimburile culturale intre participanti, obtinerea de informatii despre invatamantul vocational din toate tarile participante.

Programul pregatit de gazdele din Braila a presupus vizitarea scolii, a unei fabrici de mobila, a Primariei Municipiului, Teatrul “Maria Filotti” si Statiunea Lacu Sarat.

Pe parcursul programului fiecare tara si-a evidentiat anumite aspecte culturale, sociale, educationale, participantii avand astfel ocazia sa descopere diferente dar si multe elemente comune.

Comentarii

comentariu

About the Author

-