Published On: mie, Sep 26th, 2012

Prea putine bilete de tratament pentru pensionari

Share This
Tags

* Casa Judeteana de Pensii Braila nu reuseste sa satisfaca nici 50% din cererile de acordare a biletelor de tratament pentru pensionari *

Casa de Pensii se confrunta cu problema numarului mare de pensionari care solicita biletele de tratament avand in vedere ca numarul acestor bilete scade de la an la an.  Gradul de satisfacere a cererilor de bilete nu depaseste 40% conform declaratiilor conducerii Casei Judetene de Pensii Braila. Aceasta a mai explicat ca acordarea acestor bilete nu este o atributie a Casei de Pensii ele fiind repartizate de la Bucuresti “Situatia este complicata. Sunt persoane care au senzatia ca modul de atribuire al acestor bilete de tratament este un atribut al Casei Judetene de Pensii. Bilete de tratament sunt repartizate in mod centralizat de la Bucuresti pe baza unor criterii si unul dintre acestea care este si favorabil dar si nefavorabil este faptul ca persoanele devin eligibile daca in ultimii doi ani nu au fost la tratament.”

Directorul CJP Braila a explicat ca s-a incercat in principal acordarea de bilete de tratament pensionarilor care nu au mai beneficiat niciodata sau celor care datorita afectiunilor de care sufera trebuie sa mearga in fiecare an. “Au fost si cazuri in care am reusit sa satisfacem cereri ale unor persoane care chiar nu fusesera niciodata. Orice masura de genul acesta creaza si satisfactie dar si insatisfactie pentru unii sau altii.” a declarat Sorin Enache, directorul Casei Judetene de Pensii.

La sfarsitul lunii august erau valorificate in jur de 2070 de bilete de tratament dintre care cele mai multe au fost in cele 3 luni ale sezonului estival.

Comentarii

comentariu

About the Author

-