Published On: vin, Sep 21st, 2012

Postliceala vs facultate

Share This
Tags

*Dupa ce au picat examenul maturitatii, singura sansa pe care elevii braileni o mai au sunt scolile postliceale

Scolilie postliceale ofera tinerilor braileni o metoda mai ieftina si mai rapida pentru obtinerea unei meserii.

Cursurile scolii postliceale dureaza doi ani si sunt admisi atat absolventii cu bacalaureat cat si cei fara, primii avand prioritate.

Chiar daca cursurile de la postliceala au o perioada mai mica de studiu, diploma obtinuta nu se poate compara cu licenta, dupa terminarea facultatii.

In medie, cursurile universitare dureaza intre 3 si 5 ani. Programa este mult mai bogata si mult mai dificila decat cea de la studiile postliceale, dar si perspectivele de viitor sunt altele in cazul unui absolvent de facultate, comparativ cu cea a unuia de scoala postliceala.

Parerile elevilor braileni sunt impartite.”Nu vreau sa ma dau mare, dar consider ca facultatea este superioara scolii postliceale. Altfel esti bagat in seama de un angajator, cand spui ca ai terminat o facultate”, a declarat Camelia Tatu, studenta la o facultate de psihologie.

Si cei de la postliceala au argumente cu care sa se apere in fata licentiatilor.”Daca nu ai luat bacalaureatul, nu ai nicio sansa sa faci vreo facultate. Scoala postliceala este un lucru bun, ieftin si rapid. Ofera o sansa pentru continuarea studiilor si pentru a te angaja undeva. Eu de exemplu am luat bacalaureatul si media finala a fost de 8.56, destul de buna, dar nu am avut bani ca sa fac si eu o facultate, in concluzie m-am inscris la posliceala. Felicitari pentru cei care pot sa faca o facultate”, a declarat Florin M, elev la o scoala posliceala.

La nivel de judet, anul acesta au avut clase de postliceala noua licee cu diferite domenii de calificare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-