Published On: Soare, Sep 23rd, 2012

Poluare “nesemnificativa” la Braila

Share This
Tags

*Firmele brailene care ar putea avea un impact major asupra mediului s-au “cumintit” conform Garzii de Mediu Braila

Operatorii care au un impact major asupra mediului si puteau fi considerati mari poluatori ai Brailei nu mai intra [n aceasta categorie. SC. Promex.SA, SC.Cet.SA, Termoelectrica.SA, SC Complexul de Porci Braila SA si-au redus impactul asupra factorilor de mediu sau chiar au stopat temporar ori definitiv acest impact conform Comisariatului judetean Braila al Garzii de Mediu.  Operatorii cu potential impact semnificativ asupra mediului precum SC.STX OSV Braila, SC.Marex. SA, SC.OMV.Petrom.SA utilizeaza tehnici mai bune de lucru impactul lor asupra mediului fiind redus.

In primul semestru al acestui, pana la 30 iunie s-au aplicat totusi sanctiuni de peste 300 de mii lei. In cadrul celor 769 de actiuni de inspectie si control la operatorii economici s-au dat 15 amenzi [n valoare de 382.600. Cele mai multe inspectii, 622 au fost la operatori din domeniul controlului poluarii iar alte 147 la operatori din domeniul biodiversitatii, biosecurotatii si ariilor protejate.

“Apreciem ca masura aplicarii sanctiunilor contraventionale a avut un rol destul de important in procesul de conformare a acestora la prevederile legale din domeniul protectiei mediului”, a declarat Valentin Costea, comisar al CJGNM Braila. Toti operatorii economici cu exceptia Complexului de Crestere a Porcilor SRL au fost amendati o singura data in acest an. Cel din urma a fost fost sanctionat de 2 ori pentru iregularitati constatate la Ferma de Porci din Tichilesti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-