Published On: mar, Sep 4th, 2012

Peste 200 de braileni au ajuns in aceasta vara la dermatolog din cauza expunerii la soare

Share This
Tags

* SE INREGISTREAZA DIN CE IN CE MAI MULTE CAZURI DE ARSURI SOLARE IN URMA EXPUNERII PRELUNGITE ATAT LA PLAJA CAT SI LA SOLARELE DIN SALOANELE DE INFRUMUSETARE

Vara aproape a trecut iar pentru unii dintre noi a lasat urme neplacute. Anul trecut, in urma expunerii la soare in intervale orare nepotrivite sau a bronzarii rapide la renumitele solare din saloanele de infrumusetare, la compartimentul de Dermatologie al Spitalului Judetean Braila s-au prezentat un numar de 200 cazuri. Aceste persoane au fost identificate cu infectii locale ale pielii ca eruptii polimorfice la lumina, eruptii polimorfe ereditare, dermatite si urticarii. In 2012 acest numar s-a repetat “multe cazuri vin in ultima faza, nu cand persoana simte ceva, eruptiile se extind si cu greu reusim sa alinam efectele acestor arsuri” ne-a declarat Dr. Ichim Gabriela. Aceste afectiuni se manifesta prin expunerea la soare in timpul pranzului dar si prin repetatele sedinte la “solar”.

“Expunerea la soare sau la solar este in general daunatoare pentru piele. O singura zi de expunere la soare poate avea efecte de imbatranire pe care altfel nu le-ai obtine decat intr-un an, doi fara expuneri la soare. Mai bine le-ar veni mintea la cap si nu s-ar mai lua dupa niste trenduri trecatoare de prin reviste sau de la televizor! Pielea alba este frumoasa asa cum e ea, atata timp cat e curata si bine hidratata” a spus Dr.Ichim.

Domnisoarele care doresc o bronzare rapida si nu au timp de sedinte solare naturale, abuzeaza de aceste ultraviolete nocive ajungand la spital cu diverse arsuri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-