Published On: mie, Sep 26th, 2012

Pentru ca CET-ul este plin de datorii, 39 de unitati de invatamant vor ramane in frig

Share This
Tags

* Dupa haosul cauzat de mutarea grupei 0 de la gradinite catre scoli, copiii sunt pusi din nou in fata unui stres cauzat de furnizorul de agent termic in regim centralizat al orasului *

Printre cei aproximativ 11.000 de braileni care mai primeau pana acum apa calda si caldura in sistem centralizat de la “CET” se numara si 39 de unitati de {nvatamant.

Dupa ce a acumulat datorii enorme, “CET” a oprit furnizarea de caldura catre braileni chiar inainte de inceperea sezonului rece. Dupa haosul cauzat de mutarea clasei 0, elevii vor fi supusi din nou la stres. Inspectoratul doreste mutarea unitatilor de invatamant care nu mai pot primi caldura, catre cele care au o sursa proprie de incalzire.

“Pentru unitatile care nu mai primesc caldura de la CET avem solutii. Toate aceste gradinite, scoli si licee vor fi mutate in schimbul 2 in unitatile care au sursa de incalzire proprie. Gradinitele vor fi mutate la alte gradinite, scolile la alte scoli si liceele la alte licee. Asta doar in cazul in care nu se rezolva problema Cet-ului sau nu se gaseste o alta solutie de a incalzi unitatile respective. Nici un copil nu va ramane in frig”, a declarat Iulian Danielescu.

Gradinita nr.16 din Braila este pe lista unitatilor norocoase de invatamant, fiind dotata cu sursa proprie de incalzire. Lilica Condruz, directorul unitatii a declarat ca primeste bucuroasa copii din alte gradinite.

“Salile sunt cam mici si nu prea avem loc pentru depozitarea materialelor didactice ale colegilor. Singura grija pe care o am este legata de materialele pe care le avem noi in unitate. Ma tem ca acestea sa nu fie deteriorate de copiii ceilalti. Sper sa ne descurcam, eu ii primesc cu mare inima” a declarat directorul unitatii.

Printre institutiile care vor tremura la iarna se numara si Finantele, Garda Financiara, Trezoreria, Arhivele Nationale si chiar Palatul Administrativ.

Comentarii

comentariu

About the Author

-