Published On: mar, Sep 25th, 2012

PDL ramane fara deputati

Share This
Tags

* Monica Iacob Ridzi si Doru Lese si-au prezentat, marti, in plenul Camerei, demisia din grupul parlamentar al PDL *

Monica Iacob Ridzi si-a inaintat, saptamana trecuta, demisia din PDL si din grupul parlamentar democrat-liberal, ea afirmand ca PDL a devenit “un partid al dublei masuri”.

Ridzi a precizat faptul ca a ales sa faca un pas in spate de cand a fost acuzata public in dosarul “2 Mai”, dar ca isi va continua activitatea ca independent.

“Am inteles sa fac un pas in spate, sa evit expunerile mediatice, sa tac si sa-mi prezint argumentele exclusiv in fata instantei de judecata, si nu pe la emisiuni ori in presa. Am inteles sa respect astfel deciziile partidului, linia impusa de acesta si sa dovedesc inca o data loialitatea mea. Daca in urma discutiilor pe care am cerut sa le port si in care as fi fost lasata sa-mi expun punctele de vedere, sa-mi prezint argumentele, sa aduc dovezile neimplicarii mele in fapte penale as fi fost mai atent ascultata, daca unii colegi s-ar fi abtinut de la a face declaratii publice la adresa mea sau a familiei mele, in toti acesti ani, fara a avea minima decenta sa ma consulte, as fi inteles sa respect orice decizie a partidului, inclusiv cea legata de o posibila necandidatura a mea in 2012. Insa aceste lucruri nu s-au intamplat si astfel a aparut o prapastie. A trebuit sa aleg si am ales Valea Jiului”, a spus Monica Iacob Ridzi.

Deputat si fost ministru al Tineretului si Sportului in perioada decembrie 2008 – iulie 2009, Monica Iacob Ridzi, este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie in forma continuata, participatie improprie la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic, savarsita prin incalcarea masurilor de securitate, participatie improprie la infractiunea de a modifica, sterge sau deteriora date informatice, fara drept.

De asemenea si deputatul Doru Lese si-a anuntat, marti, in plenul Camerei, demisia din grupul parlamentar PDL si trecerea la grupul PNL, el invocand “excesul de democratie din PDL”. “Vreau sa va precizeze ca datorita execesului de democratie din PDL demisionez din grupul parlamentar al PDL si ma alatur grupului parlamentar al PNL”, a spus Doru Lese.

In 2008, Doru Lese a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr.26 Maramures, colegiul uninominal nr.4.

Comentarii

comentariu

About the Author

-