Published On: lun, Sep 17th, 2012

Patrulari in zona institutiilor de invatamant

Share This
Tags

* Jandarmii braileni vor supravegea scolile din oras*

Pe parcursul anului scolar 2012-2013, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila vor participa la mentinerea climatului de ordine si siguranta publica in zona instituiilor de invatamant aflate in competenta din municipiu si judet.

Zilnic, pe parcursul acestei saptamani, un numar de 21 de jandarmi vor fi angrenati in aceste misiuni, atat in cadrul patrulelor mixte, cat si in mod independent, prin patrule pedestre, dar si cu echipaje de interventie care sa actioneze la solicitarea cadrelor didactice sau prin apelul unic de urgenta.

Scopul prezentei jandarmilor in zona institutiilor de invatamant este de a asigura protectia elevilor, a cadrelor didactice si de a reduce numarul de victime ale comportamentelor antisociale sau deviante. Pe parcurs se vor desfasura activitatii de informare a elevilor cu aspecte ale legislatiei in domeniul ordinii si sigurantei publice.

Si anul acesta, jandarmii braileni vor desfasura intalniri cu elevii, pe parcursul carora vor fi aduse in atentia acestora aspecte care tin de prevenirea faptelor antisociale si de actiunile de violenta in incinta unitatilor de invatamant.

Pe parcursul patrularilor preventive de astazi, efectivele Detasamentului Mobil al inspectoratului au depistat, in apropierea unei institutii de invatamant, un grup de cinci tineri care consumau bauturi alcoolice, pe o strada din zona Bariera Calarasilor.

Acestia au fost depistati in jurul orei 11.30, iar pentru fapta lor li s-au aplicat sanctiuni de cate 50 lei.

Pentru a preveni unele fapte antisociale, jandarmii au stat de vorba cu tinerii, in special in zonele mai aglomerate din Parcul Monument si Gardina Publica, carora le-au adus la cunostinta prevederile legale in domeniul ordinii publice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-