Published On: Soare, Sep 2nd, 2012

Parlamentarele amanate pentru 9 decembrie

Share This
Tags

* Alegerile pentru Parlamentul Romaniei vor avea loc cu o saptamana mai tarziu fata de cum au fost anuntate initial

Guvernul Romaniei, a anuntat sambata, ca alegerile parlamentare din acest an vor avea loc in data de 9 decembrie, in ciuda faptului ca premierul Victor Ponta anuntase, cu cateva ore mai devreme ca acestea vor fi organizate in 2 decembrie, a anuntat purtatorul de cuvant Andrei Zaharescu.

“In urma discutiilor purtate in sedinta de guvern, s-a ajuns la concluzia ca dat fiind faptul ca pe 30 noiembrie este zi libera de Sfantul Andrei, urmeaza 1 decembrie, Ziua Nationala, este posibil ca foarte multi cetateni romani sa plece in alte localitati. Acei cetateni sunt obligati sa voteze doar in circumscriptia in care sunt arondati si, pentru a nu fi aceasta incurcatura, s-a optat pentru data de 9”, a explicat purtatorul de cuvant.

Alegatorii vor putea vota pe baza cartii de identitate. Guvernul a stabilit ca prezenta la vot la alegerile parlamentare din 2012 se va certifica prin aplicarea stampilei cu mentiunea “VOTAT” si data scrutinului  prin aplicarea unui timbru autocolant pe actul de identitate. Costurile alocate pentru aceste alegeri vor fi duble fata de cele din 2008.

Comentarii

comentariu

About the Author

-