Published On: mar, Sep 4th, 2012

Parintii nu au timp de odraslele lor

Share This
Tags

*Vaccinurile vor fi distribuite in scoli. Modificarea s-a produs la cererea medicilor de familie care nu au incredere in parinti

Daca in urma cu ceva timp se stabilise ca vaccinarile cuprinse in programul national de imunizari sa fie efectuate doar de medicii de familie acum vor fi implicati din nou in campaniile de vaccinare medicii din scoli. In urma hotararii Ministerului Sanatatii de a trece responsabilitatea vaccinarilor de la cabinetele medicale scolare catre medicii de familie, multi dintre acestia s-au aratat reticenti. Revenirea la forma initiala de vaccinare cu ajutorul cabinetelor medicale scolare s-a produs datorita numarului mare de nemultumiri exprimate de medicii de familie. Acestia au atras atentia, in nenumarate randuri ca neimplicarea cabinetelor  scolare in campaniile de vaccinare ar putea duce la cresterea numarului de copii neimunizati. In scoli imunizarea copiilor este mai usor de facut deoarece se face in acelasi timp pentru toti copiii. In plus, s-ar fi pierdut un numar foarte mare de vaccinuri. Dintr-un flacon se pot face in jur de 10,12 vaccinuri. In momentul in care un flacon este deschis trebuie folosit in termen de 24 ore. Daca numarul copiilor care se prezinta la cabinetul medicului in ziua respectiva este mai mic restul flaconului ar fi trebuit aruncat nemaiputand fi folosit in alta zi.

Directia de Sanatate Publica a trimis astazi o solicitare Inspectoratului Scolar Judetean pentru a-i fi transmis, pana pe 21 septembrie, numarul elevilor la nivelul judetului care treuie sa intre in programul de vaccinare respectiv cei din clasa a I-a, a III-a, a VIII-a si restantierii din clasa a IX-a. In functie de cifrele primite de la ISJ vor fi solicitate vacinurile care Ministerul Sanatatii. Nu este cunoscut inca calendarul de vaccinari.

Comentarii

comentariu

About the Author

-