Published On: joi, Sep 27th, 2012

OMV Petrom scapa Campioana Oltchim de “criza”

Share This
Tags

* Campioana Romaniei la handbal feminin are toate sansele sa se asocieze cu OMV Petrom in sezonul 2012-2013 * Cu ajutorul companiei austriece, Valcea va putea plati salariile handbalistelor pe urmatoarele luni *

Problema privatizarii Combinatului Oltchim este departe de a fi rezolvata, insa echipa de handbal este aproape de a iesi din criza. De fapt, sa faca anuntul pe care il asteapta toti suporterii, ca Valcea se poate bate in acest sezon pentru castigarea Ligii Campionilor. Dupa demersuri facute pana la nivel de Guvern, prin intermediul presedintelui FRH, Cristian Gatu, campioana Romaniei a intrat in discutii cu OMV Petrom, compania care detine, culmea, si activul la care SC Oltchim ravneste de cativa ani, Arpechim Pitesti.
Tratativele sunt foarte aproape de a fi incheiate, Oltchim urmand sa primeasca un sprijin financiar consistent, care ar asigura plata salariilor cel putin pana in primavara. Bugetul echipei va fi completat cu resursele atrase de la alti sponsori si cu ajutorul organelor locale, care vor prelua, probabil, costurile legate de deplasari si organizarea meciurilor. “Nu am cum sa confirm, dar nici nu infirm informatia”, a declarat Andrei Luca, vicepresedintele CS Oltchim.
Pana in prezent, OMV s-a implicat in Romania doar in sporturile de iarna, mai concret sustine saritorii cu schiurile. Austriecii au un parteneriat pe 10 ani in derulare cu Federatia Romana de Schi si Biatlon, iar investitiilor lor s-au materializat si prin ridicarea unui complex de trambuline la Rasnov.

* Vesti bune pentru fanii Oltchimului

Petre Berbecaru a anuntat ca nu se pune problema ca echipa din Valcea sa nu participe in acest sezon al Ligii Campionilor si ca in acest moment clubul se afla cu salariile la zi.

“Fara a va da amanunte, pentru ca in acest moment nu este posibil, va pot dezvalui o veste buna. Suntem siguri ca Oltchim Ramnicu Valcea va incepe meciurile din grupele principale ale Ligii Campionilor. Oricum, in acest moment suntem cu salariile la zi, nu cum s-a spus ca fetele nu sunt platite de doua luni. Ca o concluzie, mergem tot inainte, asa cum a spus si soldatul sovietic, chiar si dupa ce a fost lovit de o alice”, a declarat Petre Berbecaru.

Ana-Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-