Published On: joi, Sep 27th, 2012

Navetistii de la Liceul de Arta

Share This
Tags

* Elevii si profesorii Liceului de Arta trebuie sa faca zilnic naveta intre doua corpuri de cladire aflate la o distanta considerabila. In cazul unui incident scoala va raspunde!

Pentru ca nu mai aveau spatiu in cele doua corpuri ale Liceului de Arta acestuia i-a fost repartizat un corp de cladire aflat la o distanta de aproximativ 10 minute de mers pe jos. Fosta scoala 16 a devenit corpul C al liceului. Clasele a X-a, a XI-a si a XII-a si profesorii sunt nevoiti sa faca naveta intre fosta scoala 16 si corpul principal al liceului. In scoala 16 se fac toate cursurile de cultura generala dar in momentul in care au cursuri de informatica trebuie sa faca naveta spre corpul principal al liceului. Clasele de la invatamantul primar si gimnazial continua sa invete in corpurile A si B de pe Bulevard.

*Conducerea institutiei si autoritatile locale sunt multumite de achizitie

Introducerea clasei 0 a creat o supraaglomerare a celor doua corpuri care erau si pana la acel moment destul de aglomerate. Conducerea a cerut mai mult spatiu pentru desfasurarea cursurilor. Singura optiune gasita a fost cladirea fostei scoli 16 cu conditia sa se incerce ca aceasta sa fie ocupata in totalitate. “S-a ajuns aici pentru ca suntem o scoala foarte aglomerata iar in zona centrala a orasului sunt numai propietati foarte scumpe si primaria nu a putut sa ne dea alte spatii.” a declarat directorul institutiei, Enea Neculai. Acesta considera ca desi situatia nu este una tocmai placuta nu exista o solutie mai buna “Varianta asta cred ca a fost cea mai buna pentru ca in zona asta centrala suntem inconjurati de particulari si alta solutie nu cred ca a existat.. Mai sunt spatii prin cartiere dar nu ne-ar fi putut ajuta” a mai adaugat acesta. Se declara totuti multumit ca li s-a oferit acest spatiu special cu destinatie pentru invatamant pentru a-si putea desfasura cursurile. “Facand si clasa 0 daca nu ne dadeau spatiul acesta trebuia sa lucram in trei schimburi.” a mai adaugat Ene Nicuali, directorul Liceului de Arta. Autoritatile locale vad aceasta situatie cu calm argumentand ca nu este prima data cand profesorii au cursuri in mai multe institutii. “Orarul trebuie facut in asa fel incat sa nu existe probleme. Nu este prima data cand profesorii au ore la mai multe institutii de invatamant” a declarat primarul  Aurel Simionescu.

*Liceul de Arta ar putea fi tras la raspundere daca unul din elevi ar pati ceva in timpul navetei

Conducerea liceului nu a gandit-o bine cand si-a asumat fara sa vrea raspunderea pentru elevii care fac naveta. In timp ce tinerii parcurg distanta dintre cele doua scoli, practic ei se afla in timpul orelor de curs. In cazul in care acestia sunt victima vre-unui incident scoala este cea care va fi trasa la raspundere.

Desi conducerea spune ca s-a incercat gasirea unei orar cat mai bun incat elevii sa nu faca foarte des naveta acestia nu sunt nici pe departe multumiti de faptul ca trebuie sa isi piarda multe din pauze pe drum. “Nu ne convine deloc. Ni se pare o prostie. Ne pierdem toata pauza sa mergem de la liceu pana aici si invers.” a declarat o eleva de clasa a X-a. Aceasta a mai adaugat mai in gluma, mai in serios “Cred ca o sa facem o greva, ceva!” Daca acum naveta creaza nemultumiri in timpul iernii  nemultumirile vor creste semnificativ. “Cand o sa vina iarna o sa fie aiurea pentru ca o sa inghetam si o sa ne chinuim sa ajungem mai ales daca o sa fie zapada sau gheata” a declarat o eleva. Naveta intre cele doua corpuri creaza o insatisfactie in randul tuturor. Insa cei care fac cel mai des navata sunt profesorii care trebuie sa se imparta intre un cele doua locatii de la o ora la alta. “Sunt zile in care am o ora in liceu, o ora in scoala 16 apoi iar in liceu si tot asa. Acum este frumos afara, dar cand va veni iarna va fi cam greu.” a declarat o profesoara.

* Elevii nevoiti sa infunte gerul, pentru simplul fapt ca nu se realizeza un orar care sa le permita sa-si desfasoare orele intr-o singura cladire *

Conducerea institutiei nu isi face griji foarte mari in acest sens spunand ca daca acum drumul dureaza in mers lejer in jur de 7 minute pe timp de iarna va dura un pic mai mult, in jur de 10,12 minute. “Nici profesorii nu sunt foarte incantati pentru ca la iarna nu e foarte placut.” a adaugat directorul institutiei.

Drumul pe care acestia trebuie sa il faca de la un corp la altul nu le mai lasa practic timp de pauza sau de a rezolva ale chestiuni pe care in mod normal le-ar putea face in timpul recreatiei tinand cont si de faptul ca un curs poate dura cu un minut sau doua mai mult. Din punctul de vedere al elevilor si cadrelor didactice este o situatie neplacuta pentru ca sunt mereu presati de timp cand trebuie sa faca naveta.

Solutia ca elevii sa nu mai fie nevoiti sa faca naveta ar fi infiintarea unui laborator de informatica in noul corp repartizat. “Pentru anul viitor speram sa avem bani sa infiintam un laborator de informatica in Corpul C. Pana cand nu vom avea disponibila o suma de bani si un pic de timp nu vom putea realiza asta” a declarat conducerea institutiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-