Published On: mar, Sep 18th, 2012

Muraturi pentru iarna

Share This
Tags

*Conopida, cea mai scumpa dar si cea mai buna*

Desi pretul muraturilor din aceasta toamna s-a dublat fata de anul trecut brailenii se grabesc sa faca provizii pentru iarna.

Gogonelele sunt mult mai putine si la un pret mai mare in acest an din cauza secetei care a afectat productia. Un kilogram de gogonele este 2,5 lei, castravetii se gasesc intre 1,5 si 2,5 lei kilogramul, ardeii capia intre 1,8 si 2,5 lei pentru un kilogram iar varza si pepenii intre 1 si 1,5 lei kilogramul si se vand la saci de 10, 15 kilograme. Desi pretul muraturilor este mare, brailenii pastreaza inca traditia si fac economii pentr iarna. “Sunt scumpe dar ce sa facem, am pus in fiecare an, pun si anul acesta macar de pofta”, a declarat Ionica Balan.

“Desi este mai scumpa, eu prefer conopida. De exemplu la jumatate de kilogram de conopida adaug   o ceapa medie, taiata felii, un catel de usturoi, boabe de piper negru, frunze de dafin, cimbru si maghiran dupa gust. Spal si tai conopida, o pun in apa fierbinte si o las 3 minute, recipientul fiind acoperit. Apoi o scurg si o pun intr-un castron cu apa rece. {ntr-o tigaie cu ulei, calesc ceapa cu usturoiul cand acesta s-a incalzit si le amestec cu conopida. Pentru a pregati saramura, dizolv bicarbonat de sodiu in 250 mililitri apa, adaug otetul, condimentele si las sa fiarba 3 minute.

La final pun conopida in borcane, adaug saramura, lasand spatiu de 1 centimetru

intre capac si suprafata lichidului, pun capacul si inchid ermetic”, a precizat o gospodina braileanca.

Comerciantii se bucura ca oamenii inca mai fac cumparaturi si spera ca in acest fel isi vor acoperi si ei cheltuielile.

Comentarii

comentariu

About the Author

-