Published On: vin, Sep 7th, 2012

Modificari si completari aduse Codului de Procedura Fiscala

Share This
Tags

* DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE A ANUNTAT MODIFICARI SI COMPLETARI PRIVIND CODUL DE PROCEDURA FISCALA

A fost publicata O.G. nr.16/2012 pentru modificarea si completarea O.G. nr.92/2003. Modificarile si completarile aduse se refera la depunerea declaratiilor fiscale, stingerea datoriilor si stingerea executarii silite.

Data depunerii declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere, la distanta, pe portalul E-Romania este data inregistrarii acestora pe portal. In cazul in care declaratia nu este valida, data depunerii este data validarii care rezulta din mesajul electronic. In situatia in care fisa fiscala a fost depusa pana la termenul legal dar din mesajul electronic rezulta ca aceasta nu a fost validata, ca urmare a unor erori in completarea ei, data depunerii declaratiei este cea din mesajul transmis initial, in cazul in care contribuabilul depune o declaratie valida pana in ultima zi lucratoare a aceleasi luni.

In cazul obligatiilor fiscale de plata si al amenzilor de orice fel are prioritate la stingere obligatia fiscala sau amenda pe care o alege contribuabilul.

Pentru obligatiile fiscale contestate executarea silita se suspenda sau nu. Incepe daca contribuabilul depune o scrisoare de garantie bancara, la nivelul obligatiilor fiscale contestate a carei valabilitate sa fie de minim 6 luni de la data emiterii.

Scrisoarea de garantie bancara va ramane fara obiect, in situatia in care, contestatia a fost admisa, in totalitate. Sau instanta judecatoreasca admite, prin hotarare judecatoreasca, cererea contribuabilului de suspendare a executarii actului administrativ fiscal.

Comentarii

comentariu

About the Author

-