Published On: mie, Sep 26th, 2012

Mii de corigenti si repetenti la Braila!

Share This
Tags

6.000 de elevi au fost corigenti si 1.500 nu au promovat anul scolar

Foarte multi  elevi braileni ajung in situatia de a ramane corigenti sau chiar repenti. La nivelul anului scolar trecut au fost in judetul Braila nu mai putin de 6665 elevi corigenti si 1606 repetenti.

In invatamantul gimnazial au fost 2249 de elevi corigenti. Dintre acestia cei mai multi sunt in mediul rural unde au fost inregistrati 1198 de corigenti pe ambele semestre ale anului scolar. Diferenta fata de urban nu este foarte mare fiind inregistrati si aici 1051 de corigenti. Totusi invatamantul liceal este cel care se confrunta cu un numar foarte mare de astfel de cazuri situatia la acest nivel depasind-o cu mult pe cea de la nivelul invatamantului gimnazial. In invatamantul liceal brailean au fost peste 4000 de elevi in situatie de corigenta.  Dintre cei 4416 de elevi in aceasta situatie cei mai multi au fost in primul semestru 2628 de elevi si 1788 in al doilea semestru. Primul liceu in “topul” corigentilor in primul semestru a fost Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” urmat de Liceul Tehnologic din Insuratei. In semestrul al doilea primul loc cu cei mai multi corigenti il ocupa Liceul din Insuratei urmat de Colegiul Economic “Ion Ghica”.

In ceea ce priveste elevi care nu au promovat anul scolar situatia este la fel de trista. Invatamantul liceal este “lider “ si in cazul repetentilor. Nu au promovat anul scolar 1066 de elevi de liceu fata de invatamantu gimnazial unde numarul repetentilor este de 540. Dintre acestia cei mai multi sunt in mediul rural 291 iar in mediul urban 249.  Printre liceele cu cei mai multi repetenti se numara Liceul “Edmond Nicolau”, Colegiul tehnic “Panait Istrati” si Liceul Economic “Ion Ghica”. Singurul liceu in care au promovat toti elevii a fost Colegiul National “Nicolae Balcescu”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-