Published On: mar, Sep 18th, 2012

Medic pe ambulanta – o meserie provocatoare

Share This
Tags

*Personalul medical de pe ambulantele brailene este incantat de meseria pe care si-au ales-o *

Chiar daca uneori pacientii sunt recalcitranti, medicii si asistentii de pe ambulantele brailene se declara multumiti de meseria pe care si-au ales-o.

“Viata pe salvare este frumoasa daca iti place ceea ce faci. Se pot trage multe invataturi din toate cazurile in care intervenim in fiecare zi” a declarat Dr. Uscatu Viorica.

In ciuda faptului ca ocupa fotoliul de Director Medical, Uscatu pleaca zilnic pe teren, intervenind in situatii de tot felul. Cele mai grele cazuri pe care aceasta le-a intalnit pe teren,sunt accidentele cu incarcerari.

In medie o ambulanta are aproximativ 6 solicitari pe zi. Persoanele care apeleaza la serviciile medicale de urgenta sunt in cea mai mare parte batrani, care fie din lipsa de banii necesari pentru cumpararea medicamentelor fie din indiferenta pentru propria sanatate, apeleaza la Serviciul Judetean de Ambulanta, atunci cand starea acestora este grava.

* A crescut rata imbolnavirii in randul tinerilor *

Numarul tinerilor bolnavi in judetul Braila a crescut. Ambulantele sunt solicitate tot mai des pentru a interveni in cazuri in care sunt implicati tineri cu varste de pana la 30 de ani. Afectiunile de care acestia sufera sunt de cele mai multe ori de natura cardiaca. Stresul de la locul de munca, multiplele responsabilitati in combinatie cu alimentatia proasta la care sunt predispusi fac ca rata imbolnavirii in randul tinerilor sa creasca.

Chiar daca de cele mai multe ori, medicii si asistentii de pe ambulante sunt pusi in fata unor situatii grave, acestia reusesc de fiecare data sa intervina cat mai eficient posibil.

Personalul medical primeste din partea pacientilor sau a familiilor acestora injurii, ajungandu-se uneori pana la agresivitate fizica, dar de fiecare data reusesc sa depaseasca momentul si sa iubeasca in continuare meseria aleasa.

Pentru ca rezultatele sa fie bune este important sa existe o buna colaborare intre toti membrii echipei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-