Published On: vin, Sep 7th, 2012

Mai multe informatii pentru asigurati

Share This
Tags

Persoanele care detin polite RCA vor avea acces la informatiile privind istoricul daunelor proprii

Persoanele care detin polite de raspundere civila auto -RCA obligatorie vor avea acces, de la 15 septembrie, la informatiile privind istoricul daunelor proprii, inscris in baza de date specializata a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor CSA.

“Printr-o decizie recent adoptata, Consiliul CSA simplifica modul de aplicare a sistemului bonus-malus si faciliteaza accesul asiguratilor la informatiile privind istoricul daunelor proprii. Astfel, incepand cu data de 15 septembrie 2012, asiguratii RCA vor avea acces la informatiile privind istoricul daunelor proprii, inscris in baza de date CEDAM”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Primele de asigurare aferente asigurarilor RCA depind de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul sau utilizatorul unui vehicul intr-o perioada de referinta, asa cum prevad reglementarile in vigoare cu privire la sistemul bonus-malus.

Totodata a fost implementata o metoda prin care si societatile de asigurare au posibilitatea interogarii bazei de date CEDAM in vederea stabilirii istoricului de daunalitate pentru potentialii asigurati prin utilizarea serviciului web aferent sistemului bonus-malus.

CSA intretine si administreaza baza de date CEDAM. Institutia nu are dreptul de a modifica aceste date.

Asiguratorilor braileni li se pare benefic acest lucru. “Este foarte bine ca asa pot verifica toti proprietarii daca masina lor a fost implicata in vre-un accident rutier. Au fost cazuri cand proprietarii au imprumutat masinile si s-au trezit cu daune de care ei nu stiau”, a declarat unul dintre agentii de asigurari.

Informatiile din aceasta baza de date sunt centralizate de la societatile de asigurare, posesorii de drept ai acestor informatii. Responsabilitatea pentru colectarea, transcrierea, incarcarea si modificarea politelor RCA revine exclusiv societatilor de asigurare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-