Published On: lun, Sep 3rd, 2012

Logica…… ilogica

Share This
Tags

Nu ne mai mira nimic! In Romania totul este posibil! Mai nou lasitatea a fost ridicata la rang de virtute. Omul suspendat, dar nedemis a adus calde multumiri tuturor acelora care, din lasitate, nu s-au prezentat la referendum. Asta nu ne mira, caci la ce te poti astepta de la un las decat sa doreasca lasitatea.

Nu spunem vorbe mari neacoperite de argumente! Iata, am trecut prin suspendarea din 2007. Atunci votul a fost clar, un procent semnificativ a votat “NU”. Nimeni nu a avut de comentat. Nimeni n-a considerat absentii de la scrutin ca fiind de-o parte ori de alta. Rezultatul a fost validat, atunci fara cvorum de prezenta.

De data aceasta, celor 7.4 milioane de votanti li se opune (dupa care logica?) cei zece milioane de absenti. Nu trebuie sa intrebam, de ce “zece milioane” nu s-au prezentat la urne?! Daca ii socotiti, acum, drept sustinatori, de ce nu si-au exprimat clar optiunea punand stampila pe “NU”!! Atunci n-ar mai fi fost nicio problema. Cei cu “DA” s-ar fi socotit, pe drept cuvant invinsi, conflictul ar fi fost clarificat, transat fara comentarii.

Socotind lasitatea drept virtute este simplu, adaugand, fara niciun temei legal 10 milioane la cei noua sute de mii de sustinatori expliciti este un act absolut ilogic.

Intr-o dezbatere televizata, un basist feroce (cum sunt toti!) a bagat argumentul cu cele “zece milioane”. Un contraargument de foarte mult bun simt a fost acela ca in 2009 trebuiau socotiti de partea lui Geoana toti absentii. Nu-i logic?! (dupa logica ilogica basista!). Basistul cu “zece milioane” a inghitit galusca, i-a pierit aplombul.

Cu alte cuvinte, da-o naibii de democratie. Ce ne mai trebuie scrutinuri electorale? Nu dom’le! Sta frumusel toata lumea acasa, nu se mai fac niciun fel de cheltuieli si se socotesc “absentii”, mii de partea cui vreti, altii impotriva cui doriti.

Nu-i asa ca-i mult mai simplu? Si cu asemenea “democratie” ne indeamna Europa si America sa ne obisnuim? Ei asa or face?!

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-