Published On: lun, Sep 10th, 2012

Locuri de munca in Europa pentru braileni

Share This
Tags

* Brailenii aflati in cautarea unui loc de munca au posibilitatea de a accesa job-uri in afara tarii puse la dispozitie de AJOFM Braila prin programul EURES

Tot mai multe persoane solicita informatii despre locurile de munca in strainatate puse la dispozitie de AJOFM Braila prin intermediul retelei EURES.

EURES reprezinta o retea de cooperare intre serviciile publice de ocupare europene si a fost creata pentru facilitarea liberei circulatii a muncitorilor in statele UE si Elvetia.  Parteneri ai serviciilor publice de ocupare in cadrul acestei retele sunt sindicatele, organizatiile patronale si alti actori impliacati in piata muncii. Reteaua este coordonata de Comisia Europeana.

In prezent sunt puse la dispozitIa persoanelor care doresc sa ocupe un loc de munca in UE/SEE prin intermediul retelei EURES, 170 de locuri de munca vacante in Germania, Norvegia, Danemarca, Slovenia.  Angajatorii din Danemarca pun la dispozitie cel mai mare numar de locuri 90, Germania 29 de locuri, Norvegia 41 de locuri si Slovenia 10.

In primele 8 luni ale acestui an 230 de persoane au solicitat informatii privind locurile de munca disponibile in UE/SEE prin intermediul retelei EURES. Cele mai multe solicitari au existat la inceputul anului in luna ianuarie. Persoanele care doresc sa plece in strainatate prin intermediul retelei EURES trebuie sa cunoasca tarile care impun sau nu restrictii liberului acces al fortei de munca romanesti pe piata europeana. Statele care au anuntat oficial ca impun restrictii sunt Austria, Belgia, Elvetia, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta,Norvegia, Marea Britanie, Olanda. Indiferent de tara in care lucratorul doreste sa plece trebuie sa se consulte mai intai cu conslierii EURES din tara.

Comentarii

comentariu

About the Author

-