Published On: Soare, Sep 23rd, 2012

Lemnul – valente utile si artistice

Share This
Tags

* Muzeul Brailei organizeaza cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului expozitia „Lemnul – valente utile si artistice” *

Sectia Etnografie si Arta populara a Muzeului Brailei deschide aceasta expozitie incepand cu data de 22 septembrie la Centrul Memorial „Nae Ionescu, Vasile Bancila, Anton Dumitriu, Ana Aslan, Edmond Nicolau” din Piata Traian numarul 3. Expozitia se inscrie in tematica de acest an propusa de Ministerul Culturii si Patrimoniului National „Mestesuguri traditioanale-contributia acestora la conservarea patrimoniului cultural”. Vor putea fi admirate obiecte din colectia „Iancu Mocanu”. Organizatorul expozitiei este Gabriela Closca sef sectie „Etnografie si arta populara”. Cu ocazia zilelor patrimoniului in fiecare an in luna septembrie se ofera pulicului larg posibilitatea de a vedea monumente si situri protejate la care in mod normal nu are acces orice persoana. Zilele europene ale patrimoniului sunt o initiativa a Consiliului Europei si a Uniunii Europene.

Expozitia sectiei de „Etnografie si Arta Populara este doar o parte din evenimentele organizate in Braila acest an cu prilejul Zilelor Patrimoniului. Directia de Cultura si Patrimoniu Braila organizeaza la sediul acesteia o expozitie fotografica a autorului Liviu Dedu dedicata cunoasterii si popularizarii valorilor patrimoniului cultural imaterial in Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-