Published On: joi, Sep 27th, 2012

Laminorul este de vanzare

Share This
Tags

* Rusii de la Mechel au luat prin surprindere atat sindicatul “Metal94” cat si pe cei aproximativ 380 de angajati cu decizia devastatoare pe care acestia au luat-o in consiliul director *

Numaratoare inversa a inceput deja pentru uzina  Laminorul Braila. Decizia luata de Grupul Mechel i-a adus pe cei 380 de laminoristi braileni in pragul disperarii. “Am auzit si noi ce decizie au luat sefii nostri. In Braila, Laminorul este singurul loc de munca pentru calificarea noastra. Cel mai grav insa este faptul ca aici lucreaza si sotia mea. Daca uzina se va inchide, ramanem pe drumuri” a declarat Mircea P, un laminorist brailean. Daca in urma cu ceva timp, Constantin Iarca declara ca: “Drepturile salariatilor sunt protejate de Contractul Colectiv de Munca pe care l-am incheiat pana in iunie 2013”, vestea de a vinde uzina braileana l-a luat si pe el prin surprindere, declarand presei ca sindicatul nu a fost anuntat ca s-a decis vanzarea.

In aceasta situatie disperata, uzina Laminorul Braila nu este singura. Grupul Mechel doreste de asemenea sa vanda si uzinele Mechel Targoviste, Mechel Campia Turziei si Ductil Steel.

Uzina braileana urmeaza sa fie vanduta contra sumei de 32 de milioane de dolari, bani care, insumati cu cei care revin din vanzarea celorlalte trei uzine urmeaza sa fie folositi pentru reducea datoriilor pe care Grupul Mechel le are.

De asemenea, Mechel intentioneaza sa vanda partial sau total activele pe care  le detine si in alte state pentru a finanta un proiect prioritar pentru companie, mai exact exploatarea miniera Elga.

Comentarii

comentariu

About the Author

-