Published On: mar, Sep 11th, 2012

Intre lemne si gaze, ce aleg brailenii?

Share This
Tags

*Facturile de pana la 4000 de lei pe perioada iernii ii inebunesc pe braileni

Pe timpul sezonului rece, pentru a-si incalzi locuinta cu ajutorul gazului metan, brailenii scot din buzunar aproximativ 400 de lei pe luna, in timp ce un metru cub de lemne costa doar 130 de lei.

Nemultumiti de sumele mult mai mari pe care trebuie sa le plateasca lunar, cetatenii aleg sa foloseasca lemnele in schimbul gazelor.

“Avem soba de teracota, la care pana iarna trecuta foloseam gaze pentru a ne incalzi. Factura pe timp de iarna nu era niciodata mai mica de 800 de lei. Din acest motiv am ales sa scoatem arzatorul de gaze si sa folosim lemne. Este mult mai ieftin asa, pentru ca platim pentru tot sezonul rece in jur de 1.300 lei” a declarat Mihaela Ion

Facand un calcul simplu, oamenii sunt nevoiti sa incalzeasca locuinta aproximativ 5 luni din an. Cei care folosesc gaze scot din buzunar aproximativ 4.000 de lei, in timp ce oamenii care folosesc lemne platesc doar 1.300 de lei.

“Suma pe care o economisim nu este foarte mare, dar pentru noi 2.700 de lei inseamna ceva”, a adugat Mihaela.

Brailenii sunt disperati de cresterea pretului la gaze, motiv pentru care majoritatea au renuntat pana si la centralele termice in favoarea sobelor cu lemne.

Comentarii

comentariu

About the Author

-