Published On: vin, Sep 14th, 2012

* Rodica Sin: ”Imi doresc sa ma intorc in timp, la varsta de 18 ani, si sa studiez medicina”

Share This
Tags

R: Pentru inceput as vrea sa imi spuneti cateva cuvinte despre dumneavoastra.

R.S: Cateva cuvinte despre mine. Sunt nascuta in Galati. Am terminat Studiile Economice la Facultatea de ASE din Bucuresti, mi-am facut un masterat de specialitate in Managementul Afacerilor, si am intrat in zona sanatatii de aproape 8 ani de zile.

R: Care este cea mai frumoasa amintire pe care o aveti din perioada copilariei?

R.S: Cea mai frumoasa amintire este o saptamana de vacanta la mare pentru ca eu fac parte dintr-o genetatie a anilor 67’, generatia pionerilor si excursiile sau calatoriile in afara localitatii erau totusi un lux pentru copii. Si am avut si eu o saptamana de vacanta, negandind la momentul acela, ca mare parte din tineretea mea, o sa mi-o petrec pe malul marii, sunt plecata de la varsta de 24 de ani din Galati.

R: Cum arata o zi obisnuita din viata dumneavostra?

R.S: O zi obisnuita din viata mea, incepe cu un program de dimineata, nu ma pot trezi mai tarziu de ora 5 si jumatate, fac putina gimnastica pentru ca imi place foarte mult sportul, chiar am facut si sport de performanta de la varsta de 7 ani, inot si baschet, si cred ca acest lucru a condus la o viata sanatoasa. Apoi imi servesc cafeaua si incep programul de lucru. Toate locurile mele de munca au avut un program de lucru de la ora 7:30 pana dupa amiaza la ora 16:00. In ultimii ani de profesie, pentru ca am ocupat functii de conducere, a fost cam greu sa plec la ora 16:00 din institutie, si programul s-a prelungit pana dupa orele 18:00. Seara am un program de relaxare, citesc, ascult muzica, un program asa cum are orice om obisnuit.

R: Copii v-au urmat in cariera?

R.S: Am o fetita de 20 de ani care este anul 2 la Facultatea de Chimie. Are o mare pasiune pentru zona de farmacie si cosmetica. Deci nu ales sa ma urmeze in cariera.

R: Cum descrieti viata dumneavoastra de familie?

R.S: Am o viata de familie linistita, cu multa intelegere atat din partea sotului meu, cat si a copilului meu. Locuiesc In Medgidia de aproape 23 de ani. Nu au existat intre noi discutii, violente sau certuri. Am reusit sa facem tot ceea ce ne-am propus. Suntem o familie unita.

R: Ati facut vreodata parte din vreun partid politic?

R.S: Nu. Nu am facut parte niciodata din vreun partid politic.

R: Care este lucrul cel mai eficient pe care l-ati facut pentru binele spitalului de cand ocupati scaunul managerial?

R.S: De cand am venit la Braila, am depus un proiect de management cu privire la dezvoltarea infrastructurii medicale. Am transformat o institutie publica intr-un proiect de management. Am pus in pagina elemente si indicatori pentru realizarea unei sume profitabile in zona de institutie sanitara. Ca si realizare si bucurie a mea este ca prin sprijinul pe care l-am gasit in totalitate din partea domnului presedinte al Consiliului Judetean si o spun cu toata inima, dumnealui a crezut in acest proiect, m-a sustinut si m-a ajutat acolo unde de multe ori poate am schiopatat si rezultatele le vad pacientii si sunt vizibile si din punct de vedere managerial.

R: Care credeti ca este principala problema cu care se confronta spitalul?

R.S: Principala problema pe care noi am depistat-o la momentul acesta este legata de comunicare intre personalul medical si pacienti. Aceste probleme nu sunt depistate de mine sau de presedintele Consiliului Judetean si de ce invoc numele presedintelui, pentru ca este implicat in dezvoltarea institutiei prin insusi functia pe care o detine, am primit numeroase sesizari de la pacienti cu privire la acest aspect. Marea majoritate a sesizarilor pe care le primesc la registratura spitalului sunt legate de nemultumirea comunicarii cu personalul medical. Nu am primit sesizari ca nu ar fi medicamente sau materiale sanitare, dar primesc din ce in ce mai multe sesizari in aceasta zona de comunicare, de comportament. Este o problema care ne face sa fim foarte concentrati pe partea de resurse umane.

R: Ce planuri de viitor aveti pentru spital?

R.S: Imi doresc ca pe viitor, alaturi de echipa medicala care m-a sprijinit timp de 2 ani, sa mentinem indicatorii pe care i-am realizat, pentru ca noi, Braila, avem niste indicatori frumosi in comparatie cu celelalte spitale din zona si aici pot sa mentionez spitalul din Galati, Constanta, care pe langa faptul ca sunt clinice, au si profesori universitari in randul cadrelor medicale. Cu toate acestea, Braila a dovedit ca si-a lucrat conform normelor toate procedurile, motiv pentru care Scoala Nationala ne-a dat nota pe care am meritat-o. Imi doresc de asemenea dezvoltarea sectiei de Oncologie. Spitalul va achizitiona un accelerator de particule si va fi imbunatatit actul medical pe zona de Oncologie si Chimioterapie.

R: Ce relatie aveti cu spitalele din alte tari?

R.S: Nu s-au stabilit relatii de parteneriat cu spitale din alte tari, insa am avut o delegatie chineza. Din cate am inteles, exista un parteneriat la nivel de judet in care este cuprins si obiectivul de sanatate, dar nu pot eu sa va ofer mai multe detalii.

R: Personalul medical de care dispune spitalul in momentul de fata este suficient pentru buna desfasurare a activitatilor?

R.S: Pentru sectii cu un impact major cum este Terapia Intensiva, Oncologia Chirurgia sau Blocul Operator dispunem de un personal mediu spre maxim. Este in schimb nevoie de mai multi medici. Asa cum am mai declarat este nevoie intotdeauna, orice pacient isi doreste mai multa atentie din partea medicului si pentru asta este nevoie automat de mai multi medici, pentru a putea fi posibil ca fiecare pacient sa beneficieze de o perioada mai mare de timp de consultatie. Avem nevoie sI de alti medici specialisti. In momentul de fata, Braila nu are medic alergolog, dar curand speram sa rezolvam si acest deficit.

R: Considerati ca ati ajuns la apogeul carierei dumneavoastra?

R.S: Categoric nu. Intotdeauna avem cate ceva de invatat, aceasta este parerea  mea. Eu citesc foarte mult, si nu pot spune ca le stiu pe toate. Intotdeauna este ceva nou. Stiu ca pot mai mult, vreau mai mult si sunt Intr-o continua perfectionare.

R: Vi se da ocazia sa dati timpul inapoi, in ce an v-ati opri si de ce?

R.S: Frumos. Chiar mi-as dori daca as avea sansa asta, m-as intoarce la varsta de 18 ani si as studia medicina. Mi-ar face placere acest lucru, dar stim cu totii ca nu putem decat sa visam si atat. Ma bucur ca am reusit sa lucrez o perioada din viata mea in zona aceasta. Nu pot sa stiu daca voi ajunge la o alta varsta, stiu eu 50-60 de ani, cand ma voi retrage din activitate, daca voi ramane sa fac expertiza numai pe aceasta zona sau voi merge si voi construi planuri si pe alte zone nu neaparat pe sanatate. Dar mi-ar face placere sa ma intorc la varsta de 18 ani si sa fac medicina.

Comentarii

comentariu

About the Author

-