Published On: mie, Sep 19th, 2012

Inspectoratul scolar spune STOP chiulului

Share This
Tags

* Inspectoratul Scolar Judetean are un plan de masuri pentru toate nivelele de invatamant pentru a preveni absenteismul scolar *

In toate unitatile de invatamant din Braila se practica chiulul. Din motive personale, sau din lipsa de interes pentru viitor, tot mai multi elevi fug de orele de curs.

Adesea, parintii nu au cunostinta de faptele odraslelor. Parintii sunt fie plecati in strainatate pentru a asigura un trai mai bun pentru copii, fie sunt prea acaparati de activitatile pe care le au.

Elevii braileni par sa profite la maxim de neatentia parintilor care le accorda copiilor prea multa incredere. Astfel, cataloagele scolare sunt pline de absente si mai putin de note.

Inspectoratul Scolar Judetean are un plan de masuri pentru toate nivelele de invatamant. “Vom supraveghea realizarea planului in toate unitatile scolare. Pentru a avea rezultatele scontate, si unitatile trebuie sa fie implicate. O sa controlam periodic aplicarea acestor masuri” a declarat inspectorul general al ISJ, Danielescu Iulian.

Inspectoratul doreste marirea numarului de camere video din scoli pentru a putea constata daca elevii pleaca de la ore. Deasemenea o alta masura impusa de inspectorat este dezvoltarea unei mai bune relatii cu parintii, care vor fi informati despre situatia elevilor.

Fiecare inspector are in subordine un anumit numar de unitati. Prin implementarea masurilor, Inspectoratul doreste stoparea absenteismului scolar

Comentarii

comentariu

About the Author

-