Published On: mar, Sep 4th, 2012

InfoBraila a ajutat la salvarea unui copil

Share This
Tags

Minorul a fost preluat de angajatii DGASPC

*O mama cu probleme pshihice isi lasa copilul de 7 ani sa doarma in scara blocului, deoarece “in apartament erau talhari”*

In urma unei sesizari, reporterii InfoBraila s-au deplasat la domiciliul unei mame care isi creste copilul in conditii deplorabile. Aceasta locuieste impreuna cu fiul sau de 7 ani in intr-un apartament din cartierul Viziru I. Usa de la intrare era incompleta, fara balamale si fara maner, stand doar sprijinita din interior, un “adevarat” paravan pentru oricine dorea sa patrunda in locuinta.

Mirosul greu, dar si mizeria care se devarsa din apartament ne-au determinat sa apelam la organele abilitate, tinand cont de faptul ca in acel apartament locuia si un minor.

Din cauza ca femeia nu a vrut sa colaboreze cu noi, am sunat la vecini, care ne-au dat informatii despre starea in care se afla copilul dar mai ales mama si despre conditiile din interiorul locuintei.

“Este de groaza ce e la ea in casa. Nu mai are baie, nevoile cred ca si le face pe balcon. Au inceput sa apara si gandaci la noi in apartamente, dar nu ii putem spune ,ca se cearta cu noi. Sunt mormane de haine murdare peste tot”, a declarat o vecina.

Locatarii sustin ca femeia pleaca zilnic de acasa impreuna cu copilul, ore intregi. De multe ori dormea cu cel mic pe scara, invocand ca in locuinta sunt “golani”.

“Cred ca a luat-o din loc. Zilnic pleaca cu niste sacose la plimbare. Copilul mananca ce apuca, are 7 ani si nu merge la scoala, in schimb ea se machiaza mereu. Vin barbati la ea in casa. E ingrozitor ce se intampla. Faceti ceva cu ea, macar pentru copil”, au adaugat vecinii.

In urma acestui reportaj, am sesizat D.G.A.S.P.C Braila. Acestia au intocmit o echipa, apeland si la ajutorul Politiei, si s-au deplasat de urgenta la locuinta femeii.

Dupa ce s-a realizat o ancheta sociala, mama impreuna cu copilul au fost condusi la centrul Directiei de Asistenta Sociala. S-a stabilit ca minorul sa fie ingrijit in regim de urgenta, iar mama sa beneficieze de ingrijire medicala, dupa ce s-a constatat ca are probleme psihice.

“Este clar ca are probleme psihice, declara ca este insarcinata in luna a noua si ca trebuie sa nasca in curand, dar nu este adevarat.

Copilul a fost preluat, nu prea vorbeste, zambeste doar. Noi ii vom asigura absolut tot ce are nevoie, inclusiv consiliere pshihologica, deoarece nu a crescut intr-un mediu normal. Mama lui urmeaza sa fie internata la Spitalul Sf. Pantelimon”, a declarat Simona Cimpoaie, director adjunct al DGASPC.

Copilul a colaborat cu asistentii sociali, urmand sa fie pregatit pentru scoala, iar mama nu a contestat aceasta decizie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-