Published On: mie, Sep 26th, 2012

Greva foamei la Braila! Angajatii de la CET Braila au ajuns la disperare

Share This
Tags

* Ei nu si-au mai primit salariile de trei luni *

Satui de promisiuni privind virarea salariilor, cei 370 de angajati, s-au adunat luni in fata sediului societatii de termoficare si au protestat timp de mai multe ore.

Oamenii sustin ca vor recurge la gesturi extreme din cauza saraciei si mai ales ca nu sunt dati nici macar in somaj si nu stiu care va fi soarta lor pe viitor.

Gheorghita Parloc, liderul de sindicat a declarat ca vor face in continuare greva foamei si ca trebuie gasita o solutie. ”Ori pleaca ei, ori ne schimba pe noi. Altfel nu se poate”, a sustinut liderul.

Societatea de termoficare din Braila a acumulat datorii de 10 milioane de lei la gaze si alte 174.000 de lei pentru curentul electric. Putinii bani, care intra în conturile institutiei, se duc pentru acoperirea creantelor.

Incercam sa strangem banii pe care îi avem de incasat de la asociatii. În rest, alte surse nu avem. Primaria este pe zero cu noi la datorii. Deci, cand strangem bani, atunci vom da salariile.”, a declarat Petrica Motoc, director la C.E.T. Braila.

Pentru acoperirea salariilor ar fi nevoie de 140.000 de lei. Din cele 50.000 de apartamente din Braila, doar sase mii mai sunt racordate la C.E.T.. Multe asociatii de proprietari au acumulat datorii catre C.E.T. si nu dau semn ca ar intentiona sa le achite. Motivul principal pentru care s-a ajuns în aceasta situatie este, însa, acela ca furnizorul de gaz cere societatii de termoficare o plata în avans la cota de combustibil, pentru ca aceleasi pretentii le are si Transgaz, fata de CET.

Comentarii

comentariu

About the Author

-